tiistai 16. tammikuuta 2024

Mielen uudistus

 


Tässä eräänä päivänä havahduin siihen, miten usein mieli-sana esiintyy puheessamme. Mitä sinun tekee mieli? Mitä sinulla on mielessäsi? Minun tekee kauheasti mieli jotain hyvää. Minun mielestäni … Minä muutin mieleni. Tässä vain muutamia esimerkkejä. Myös rukouksessa pyydän, että Jumala ohjaisi minua elämään hänen mielensä mukaan.

Tämä havainto herätti minut erityisesti siksi, että Roomalaiskirjeessä sanotaan: ”Älkää mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä (12:12). Me teemme joka päivä paljon valintoja. Otanko välipalaksi hedelmän vai suklaapatukan? Lähdenkö ulkoilemaan vai selaanko kännykkää? Luenko Raamattua tai menen seurakunnan tilaisuuteen vai katsonko televisiota?

Meidän halumme on nimenomaan mielen asioita. Meillä on myös sellainen sana kuin mielihalu, jolla tarkoitamme niitä haluja, joita on vaikea vastustaa. Omien huonojen mielihalujemme vastustaminen on tahdon asia. On mahdotonta muuttaa kerralla kaikkia huonoja tapojamme, mutta me saamme pyytää Pyhän Hengen apua ensin niiden asioiden huomaamiseen, jotka kaipaavat muutosta, niiden muuttamiseen ja sen jälkeen myös tuossa uudessa tavassa pysymiseen.

Tämä kirjoittamani mielenmuutos on sitä, jota Pyhä Henki saa aikaan meissä sen jälkeen, kun Jeesus on meidät pelastanut. Tärkein mielenmuutos ihmisen elämässä on kuitenkin se, kun hän ottaa vastaan Jeesuksen syntiensä sovittajana. Silloin meidän mielemme suuntautuu kohti Jeesusta. Jeesuksen pelastamina me saamme luottaa siihen, että hän vie meidät perille iankaikkiseen elämään.

Tämän maanpäällisen matkan ajan Pyhä Henki auttaa meitä mielemme suuntaamisessa niihin asioihin, jotka ovat Jumalan mielen mukaisia. Meidän täytyy vain suostua tuohon ohjaukseen, kääntää mielemme pois tämän maailman arvoista ja suunnata se Jeesukseen, jotta meillä voisi olla se mieli, joka Jeesuksella Kristuksella on.

 

1 kommentti:

  1. Itämaisen ajattelun/filosofian mukaan mieli on/voi olla myös ihmisen pahin vihollinen,enpä tiedä onko tällainen ajatus hyvä yleiseen jakoon,riippuu lukijan mielestä

    VastaaPoista