perjantai 26. tammikuuta 2024

Ihmissuhteet

 


Ostin kirjan, jossa on muusikko Juhani Aaltosen lyhyitä ajatuksia uskosta ja Jumalasta. Tammikuun ajatukset liittyvät armoon. Viime päivinä olen miettinyt ajatusta: ”Jumalan sana, Jeesuksen veri ja Jeesuksen nimi ovat aseeni vihollista vastaan. Ihmissuhteissani Jumalan rakkauden ja armon on oltava toimintani motiivina ja taustavoimana.”

Kunpa pystyisinkin tuohon! Valitettavan usein kuitenkin huomaan toimineeni itsekkäästi. Paholainen käyttää meidän itsekkyyttämme, vallanhimoamme ja ahneuttamme rikkoakseen ihmissuhteitamme. Omalla voimallamme taistelu itsekkyyttämme vastaan onnistuu toisinaan, mutta todellista muutosta saa aikaan ainoastaan Pyhä Henki.

Jumalan sanan tutkiminen ja Jeesuksen veren suojaan jääminen jokaisena aamuna on kristitylle tärkeää. Rukouksessa saamme tuoda myös kaikki ihmissuhteemme ja sen päivän kohtaamiset etukäteen Jumalan hoidettaviksi. Saamme pyytää, että Jumalan rakkaus ja armo olisivat vaikuttamassa meissä koko päivän. Kun sitten vaikea hetki tulee, Jeesuksen nimi, hiljainen pyyntö: Jeesus ole läsnä tässä tilanteessa, auttaa myös toimimaan Jumalan rakkauden ja armon mukaan.

Kun epäonnistumme Jumalan rakkauden välittämisessä, saamme puhua sen tilanteen rukouksessa rakastavalle Isälle. Saamme käsitellä hänen kanssaan koko tapahtuman, pyytää anteeksi ja pyytää myös neuvoa, miten tulisi tuossa asiassa seuraavaksi toimia. Vastaus ei välttämättä tule niin konkreettisena, että heti tietäisimme, miten toimia. Saamme kuitenkin luottaa siihen, että kun motiivinamme on toimia Jumalan rakkauden mukaan, me saamme siihen Pyhän Hengen avuksemme.

1. Johanneksen kirjeessä sanotaan: ”Me rakastamme, koska Jumala on ensin rakastanut meitä.” (4:19) Jumalan rakkauden voimasta me saamme voiman rakastaa läheisiämme. Jätetään siis kaikki ihmissuhteemme Jumalan rakastaviin käsiin ja luotetaan siihen, että saamme häneltä voiman rakastaa ja myös osoittaa sen käytännössä.

2 kommenttia:

  1. Kiitos taas puhuttelevasta tekstistä ja siunausta kirjoittajille sekä blogin lukijoille ❤️

    VastaaPoista
  2. Todella lohdullista luettavaa päivän päätteeksi, lämmöllä sulle varpu 💞🙏😍

    VastaaPoista