torstai 8. marraskuuta 2018

Ole oma itsesi, Jeesus on kanssasi


Rakas ystävä, tänä syksyn harmaana päivänä haluan tervehtiä sinua Jumalan armolla ja rauhalla ja kertoa siitä, että Jeesus rakastaa meitä syntisiä ihmisiä. Jumala tuntee meidät ja katsoo meidän sydämeen. Jumala haluaa olla armollinen meille suurille syntisille, jotka ymmärrämme sen, että meillä ei omasta puolestamme ole Jumalalle mitään annettavaa. Kaikki meidän oma hyvyys ja pahuus joutaa samaan romukoppaan. Yksin Jeesuksen sovitustyö meidät pelastaa.

Kerran eräässä seurakunnassa oli pitkään ollut väittelyä siitä, että pitäisikö tietyssä tilanteessa istua vai seistä. Asiasta ei päästy yhteisymmärrykseen ja sitten muistettiin arvostettu vanhus, jonka mielipidettä kaikki kunnioittivat. Seisomisen kannattajat kertoivat tilanteen ja kysyivät, onko seisominen oikein. Tähän vanhus vastasi, että on. Kysyjät tulivat vastauksesta hyvin iloiseksi. Istumisen kannattajat kuitenkin kysyivät, että eikö istuminen sitten ole oikein, johon vanhus vastasi, että on. Tässä opetuksessa on suuri viisaus siinä, että jos me tehdään asioita Jumalalle ulkonaisesti, lakia täyttäen, niin se on turhaa. Ulkonaisissa tavoissa on erilaisia vaihtoehtoja, jotka voivat kaikki olla oikeita. Kun meidän sydän tunnistaa, että tämä on minulle sopiva tapa olla Jumalan edessä, niin silloin se on hyvä. Pyhä Henki ilmoittaa tänäkin päivänä, mikä on oikein tai väärin. Jos me tehdään asioita Jumalan armosta, niin se on oikein. On myös asioita, joita emme itse ymmärrä, ja silloin saamme rukoilla Jumalalta ymmärrystä.

Jumala tuntee meidät ja meidän sydämemme. Raamattu sanoo, että vaikka teidän sydämenne tuomitsee teidät, niin Jumala on suurempi kuin teidän sydämenne. Se tarkoittaa sitä, että vastoin kaikkia omia tuntemuksiamme, saamme uskoa Jumalan armon omalle kohdalle. Sinäkin ystäväni, joka epäilet Jeesuksen armon riittävyyttä sinulle, niin usko, että Jeesuksen sovintoveri on sinun puolestasi vuotanut ja se riittää.  Ollaan ystävät hyvässä turvassa ja uskotaan Jeesuksen armo tänäkin päivänä todeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti