sunnuntai 18. marraskuuta 2018

Nälkäiset ravitaan


Saimme vaimoni kanssa käydä sunnuntaina kirkossa. Kirkon jälkeen menimme ravintolaan syömään. Mennessämme meillä oli mahdoton nälkä ja malttamattomina odottelimme, että saisimme ruuan pöytään. Siinä istuessamme naapuripöytään tuli seurue, jossa eräs nainen kovaan ääneen kertoi tarjoilijalle, että hänellä ei ole yhtään nälkä, koska hän on jo syönyt, mutta olisiko heillä mitään tarjottavana tällaiselle. Tarjoilija selitti naiselle, että nuo salaatitkin ovat kyllä kovin täyttäviä.

Kristillisesti tuota ajatellessa sillä on oikeasti merkitystä, millä mielellä me menemme Sanan kuuloon, jumalanpalvelukseen, raamattupiiriin tai hengelliseen kokoukseen. Jos menemme sinne täytenä, niin kuin tämä rouva meni sinne ruokaravintolaan maha täynnä, niin tuskin me nautimme siitä ravinnosta, mitä saamme. Kun me menemme hengelliseen tilaisuuteen sellaisella mielellä, että olemme omasta puolestamme tyhjiä, niin silloin me haluamme kuulla Jeesuksen armosta. Sanasta ja ehtoollisesta saamme sitä ravintoa, jota me tarvitsemme. Näin ravittuina saamme lähteä kylläisinä, ”maha täynnä”, jatkamaan elämää.
Raamatussa Jumala on luvannut ravita nälkäiset. Me olemme kaikki yhden päivän kristittyjä ja tarvitsemme ravintoa joka päivä. Eilinen usko ei auta tänään, vaan meidän täytyy tänäänkin uskoa Jeesus syntiemme sovittajaksi, niin kuin kaikkina muinakin päivinä.  Me saamme nauttia Jeesuksesta joka päivä sen yhden päivän verran. Hän on meidän hengellinen ravintomme, joka täyttää nälkäisen.

Jeesus sanoo, ettei ihminen elä ainoastaan leivästä vaan jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee. Sinä ystävä, joka koet olevasi nälkäinen, saat sanoa Jeesukselle ja itsellesi: Jeesus tule elämääni ja ota minut. Jeesus oikeasti tulee elämääsi ja saat nauttia Jeesuksen armosta. Ravitse itseäsi Jumalan Sanalla myös kotona. Saatavilla on paljon hyviä hartauskirjoja, josta voi lukea aamulla tekstin ja sen jälkeen rukoilla kaikki ne asiat, jotka siinä hetkessä tulevat mieleen. Päivä on myös hyvä päättää rukoukseen. Jos sinun on vaikea lukea, niin nykyään voi kuunnella Raamattu luettuna, ja myös kristillistä opetusta voi kuunnella netistä. Jumalalta saamme jokapäiväisen leipämme niin ruumiillisen kuin hengellisen nälkämme tyydyttämiseksi. Jää, ystäväni, tänäänkin Jeesuksen armon varaan ja anna hänen täyttää kaikki tarpeesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti