perjantai 10. marraskuuta 2017

Tämä hetki

           

Helposti mietimme menneitä tai suunnittelemme tulevaisuutta. Tähän päivään, tähän hetkeen pysähtyminen on joskus vaikeaa. Kun elämässä on monta rautaa tulessa, kiirettä, tehtäviä asioita, emme pysähdy miettimään, saati sitten rukoilemaan tai hiljentymään Jumalan edessä. Mikä onkaan lopulta tärkeää?
Jumala tietää huolemme, kiireemme ja kaiken. Hän on myös pitkämielinen ja rakastava suhteemme. Hän ei tarvitse meitä mutta meille olisi hyväksi huomata, että tarvitsemme Häntä, ihan kaikkeen.
 Surun keskellä elävä sanoo usein elävänsä tunnin tai päivän kerrallaan. Elämä on pysähtynyt, muuttunut. Ihmisen ajatukset ja arvomaailma ovat muuttuneet, voimavarat vähentyneet, ehkä kiire on hävinnyt. Silloin helpommin käännymme Jumalan puoleen ja saamme lohdutusta tähän hetkeen.


Jumalan aikakäsitys on sellainen, jota en pysty ymmärtämään, mutta elämämme pituus on kuitenkin hyvin lyhyt. Siksi jokainen päivä on tärkeä. Se on kuin lahja ja mahdollisuus. Saan käyttää sen Jeesuksen seurassa ja johdatuksessa. Hän on luvannut meille tulevaisuuden ja toivon, ikuisen elämän Hänen yhteydessään, ikuisessa ilossa ja valkeudessa. Tämä hetki voi siis olla rauhaa ja iloa tulvillaan, kun voimme olla rakkaan Jeesuksen seurassa. Meidän ei tarvitse murehtia vaan saamme luottaa hänen huolenpitoonsa tässä ja nyt, aina ja ikuisesti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti