sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Näkyvä ja näkymätön todellisuus

Olen joskus kuullut seuraavan tarinan: Neuvostoliittolaisen kosmonautin Juri Gagarinin kunniaksi oli järjestetty juhlat. Siellä pitämässään puheessa Gagarin oli sanonut, että hän on käynyt avaruudessa eikä nähnyt vilaustakaan jumalasta eli jumalaa ei ole olemassa. Tilaisuudessa oli läsnä aivokirurgi, joka oli siihen kommentoinut, että hän oli leikannut tuhansia aivoja eikä ollut nähnyt vilaustakaan ajatuksista eli ajatuksia ei siis ole olemassa.

Historia todistaa, että Jeesus on elänyt maan päällä ja vaikuttanut ihmisiin toiminnallaan, mutta se ei tee hänestä Jumalan Poikaa. Monet ihmiset pitävät historiallista Jeesusta hyvänä opettajana, jonka opetuksia noudattamalla kaikilla ihmisillä olisi maan päällä hyvä elää. Tällä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä pelastavan uskon kanssa. Usko Jeesukseen ja siihen, että Hän on Golgatan ristillä sovittanut koko ihmiskunnan synnin, ei ole silmin nähtävä asia. Jumala hyväksyi synnittömän Poikansa suorittaman syntien sovituksen ja herätti Hänet kuolleista. Syntien sovitusta ei voi silmin havaita ja silti se on totta.

Jumalan työ meissä alkaa paljon aikaisemmin kuin itse huomaamme sitä. Jossain vaiheessa myös tietoisesti saamme uskon Jeesukseen omien syntien sovittajana. Joku sanoo tulleensa uskoon ja voi jopa tietää tarkan hetken sille. Hänenkin kohdallaan kuitenkin Jumalan työ on kestänyt jo kauan, vaikkei ihminen ole sitä tajunnutkaan. Kun Pyhä Henki vaikuttaa meissä, elämässämme voi myös alkaa näkyä sellaisia positiivisia muutoksia, jotka lähimmäisemme näkevät. Pyhän Hengen hedelmät voivat tulla ilmi meidän kauttamme. Silloin olemisessamme voi olla rakkautta, iloa, rauhaa, itsehillintää, lempeyttä jne. Silloinkaan kun näitä ei elämässämme näy, se ei tarkoita sitä, että emme olisi Jeesuksen pelastamia. Usko Jeesukseen syntien sovittajana ja näkyvä elämän todellisuus ovat kaksi eri asiaa. Luota ystäväni siihen, että Jeesus ei ikinä hylkää, vaikka olisit väsynyt ja epäonnistunut. Saat tänäänkin levätä siinä näkymättömässä todellisuudessa, että Jeesus on sinunkin syntisi sovittanut. Jää Herran rauhaan. 

4 kommenttia:

  1. Hyvä kirjoitus.Jotekin tuohon tapaan olen yrittänyt itsekin asiaa selitellä. Tosiaan kaiken totuuden ei tarvitse olla silmin nähtävää.

    VastaaPoista
  2. Poikkeuksia Suomen tilanteesta on muualla maailmassa, esim. Kiinassa tulee paljon ihmisiä uskoon siltä pohjalta, etteivät he ole koskaan ennen edes ajatelleet uskoa ja Jumalaa. Sitten joku kristitty tulee kertomaan, että Jeesus on sovittanut syntisi ristillä sijaiuhrillaan. Ihminen vastaan ottaa siinäå hetkessä ylösnousseen Jeesuksen elämänsä Herraksi, katuu syntejään ja tekee parannuksen sekä lähtee kasteelle Jeesuksen nimeen. Näin ihmisestä on tullut kristitty jopa puolessa tunnissa. Eikä se ole edellyttänyt mitään esivalmisteluja. Näinhän tapahtui myös kristinuskon alkuaiakana kaikkialla.

    VastaaPoista
  3. Kiitos tästä kirjoituksesta.

    VastaaPoista