lauantai 4. marraskuuta 2017

Armoa ilman omaa ansiota

Olin viime sunnuntaina kirkossa ja siellä laulettiin laulu, jossa oli tällaiset sanat: ”Uskoa ei synny omin voimin, ilmaiseksi anova sen saa. Sitä ansaita ei töin ja toimin, Jumala sen meille lahjoittaa. Olin täynnä suurta ahdistusta, Vapahtajaa hiljaa rukoilin. Hän sanoi: Älä pelkää rangaistusta, ristillä jo sinut armahdin.” Tuossa laulussa sanotaan, että ’ilmaiseksi anova sen saa’. Usein on kuitenkin niin, että ihminen on niin ahdistunut tai väsynyt, ettei jaksa edes anoa. Jeesus on kuitenkin aivan erityisesti läsnä juuri silloin ja Hän lahjoittaa anteeksiantamuksen, ilman mitään ihmisen omaa tekoa, edes sitä anomista.
Raamatussa on kertomus halvaantuneesta miehestä, jonka hänen ystävänsä toivat Jeesuksen luo. Tuossa kertomuksessa Jeesus ei sanonut halvaantuneelle, että saat syntisi anteeksi, jos uskot, vaan ”Sinun syntisi annetaan anteeksi.” Jeesus ei laittanut anteeksiannolle mitään ehtoja. Tämän blogin ylläpitäjänä olen huomannut, että monilla ’uskovilla’ on taipumus vaatia ihmisten omia tekoja anteeksiannon ehtona. Jumala kuitenkin sanoo antavansa meidän rikkomuksemme anteeksi itsensä tähden eikä Hän meidän syntejämme muistele. Ajattelepa ystäväni tätä todella. Kaikki on kiinni Jumalasta ja Hänen omasta tahdostaan. Voitko sinä asettaa omat tekosi, onnistumisesi tai epäonnistumisesi, Jumalan tahdon rinnalle tai jopa sen yli?

Jeesus tuli maailmaan ja sovitti koko ihmiskunnan synnin. Tähän sisältyy ne ihmiset, jotka elivät ennen Jeesuksen syntymää ja myös me, jotka elämme tällä hetkellä. Jumalaa ei tämän maailman aika rajoita. Jeesus sovitti ristinkuolemallaan kaikkien aikojen ihmisten synnin. Kun mietit koko maailman syntitaakkaa, kuinka voisit edes kuvitella, että armo ei sinulle riitä. Sielun vihollinen, Perkele, on se, joka laittaa meidät katsomaan itseämme, josta ei mitään hyvää löydy. Jää ystäväni luottavaisella mielellä Jeesuksen armon varaan. Hän on sinunkin Pelastajasi. Sinun ei tarvitse jaksaa mitään. Jeesukseen uskovana sinulla on Pyhä Henki, joka on meidän kotiopettajamme. Pyhä Henki kehottaa meitä aina katsomaan Jeesusta, ei itseämme. Ole, ystäväni, hyvässä turvassa ja lohdutettuna. Usko kaikki synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä.

3 kommenttia: