perjantai 15. kesäkuuta 2018

Jumalan suunnitelma elämällesi


Raamatussa sanotaan, että Jumalalla on suunnitelma elämääni varten. Entä voinko minä tehdä sellaisia asioita elämässäni, että Jumalan suunnitelmat eivät toteudukaan? Menetänkö sen tulevaisuuden, jonka Hän on minulle ajatellut? Toisaalta Jeesus lupaa ennen taivaaseen astumistaan olla meidän kanssamme kaikki päivät maailman loppuun saakka. Kaikki päivät, siis silloin kun elämä hymyilee, mutta myös silloin, kun on kohtuuttomalta tuntuvia vastoinkäymisiä.

Ajattelen, että Jeesuksen läsnäolon ydin, ja Jumalan suunnitelma, on siinä, että Hän vie meidät tämän elämän läpi iankaikkiseen elämään eikä Hän anna yhdenkään pelastamansa ihmisen joutua matkan aikana hukkaan. Jeesus sovitti Golgatan ristillä koko ihmiskunnan synnin. Pelastuksen ihminen saa vastaanottaa, kun hän uskoo tämän Jeesuksen suorittaman syntien sovituksen koskevan myös häntä itseään. Ja jokaisen, joka on vastaanottanut Jeesuksen omaksi Pelastajakseen, Hän vie perille. Matkaoppaaksi ja kotiopettajaksi saamme lahjana Pyhän Hengen.

Entä sitten Jeesuksen läsnäolo ja huolenpito jokapäiväisessä elämässämme? Käsityksemme Jumalan huolenpidosta on usein hyvin konkreettista. Ajattelemme huolenpidon antavan meille ”hyvän elämän”, jossa vastoinkäymisetkin ratkeavat helposti. Joku saattaa pitää Jumalaa toivomusautomaattina, joka toteuttaa toiveet viipymättä, eikä vain kolme toivomusta, niin kuin sadussa, vaan kaikki toiveet. Kun näin ei tapahdukaan, usko huoltapitävään Jumalaan horjuu. Joku taas saattaa kokea epäonnistuneensa uskonelämässään, kun ei tunne Jumalan jatkuvaa läsnäoloa jokapäiväisessä elämässään.

Jumalan huolenpidon perusta ei kuitenkaan ole ihminen, sinä ja minä, vaan Jumala itse. Se, että Jumalan huolenpito ei tuokaan toiveittemme mukaista elämää, tekee siihen luottamisen haastavaksi. Jeesus kertoo, että tässä maailmassa meille tulee paljon vaikeuksia. Hän ei luvannut, että välttyisimme onnettomuuksilta, sairauksilta tai taloudellisilta vaikeuksilta. Kun Jeesus kehotti katsomaan kedon kukkia ja taivaan lintuja ja sitä, miten Jumala niistä huolehtii, Hän halusi meidän kiinnittävän huomiomme siihen, kuka viime kädessä pitää meistä huolen. Asian ydin ei ole siinä, millä tavalla meistä pidetään huolta, vaan siinä Kuka meistä huolehtii. Ja Hän huolehtii meistä niin, että selviämme tämän maanpäällisen elämän läpi iankaikkisuuteen, vaikka kolhittuina ja monissa asioissa epäonnistuneina. Jeesuksen pelastamana saat ystäväni luottaa siihen, että Jumalan suunnitelma toteutuu ja pääset perille.

6 kommenttia:

 1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Jeesus Han sanoi että hänen seuraamisensa ei ole helppoa vaan tulee paljon kilvoitus ta ja eksytystä yms

  VastaaPoista
 3. Kiitos vahvasta sanasta!

  VastaaPoista
 4. Paljon kiitoksia hyvästä tekstistä! Siinä oli paljon rohkaisevaa puhuttelua minullekin. Siunausta!

  VastaaPoista
 5. Luin tämäntaas uudelleen ja voi miten Hyvää ja rohkaisevaa puhetta ja Sanaa!

  VastaaPoista