maanantai 2. heinäkuuta 2018

Jeesus turvan tuoja

Elämässä tapahtuu isoja ja pieniä muutoksia. Turvallisuuden tunne voi olla pienistäkin asioista kiinni. Voi tapahtua isoja, vaikeita muutoksia, menetyksiä, jotka muuttaa elämäämme.
  Mistä saamme apua? Mihin voimme luottaa, kun elämäntilanne on vaikea? Mihin voimme luottaa, kun peruspilarit sortuu?
  Olemme usein joutuneet pettymään läheisiin, yhteiskuntaan, hoitotahoihin yms. Elämän tukiverkostot ovat vajavaisia ja usein riittämättömiä. Elämä on vajavaista. Ihmiset ovat vajavaisia. Kolhuja ja pettymyksiä ihminen joutuu kokemaan. Miten niistä voi selvitä vai voiko tai pitääkö? Mikä merkitys kaikella on? Tällaisia kysymyksiä meille usein herää.
  Turvaamme elämässä monenlaisiin asioihin, jotka auttavatkin elämässä eteenpäin mutta kun menetämme sen turvaa tuoneen, turvallisuuden tunteen, käännämme usein katseen siinä tilanteessa Jeesukseen. Rukoilemme kun olemme hädässä. Jeesus kuulee rukouksemme ja häneen voi luottaa. Hän on niin meille Raamatussa luvannut. Joka hänen puoleensa kääntyy, vaikkapa hädässä mutta muutenkin, hän ei hylkää. Jos edes huokauksin tai muutamin ajatuksin tai sanoin anomme , Hän kuulee ja auttaa. Jos pyydämme tai jäämme Hänen eteensä sanattomina, avuttomina, kuulemaan, odottamaan, toivomaan Hänen läsnäoloaan, Hän on vierelläsi ja auttaa, pelastaa. Hän on sinusta onnellinen ja antaa kaikki syntisi anteeksi, koska Jeesus rakastaa sinua.  Hän auttaa ja vapauttaa kaikista kahleista. Olen sen itsekin  kokenut ja haluan Jeesusta siitä kiittää. Apu ja pelastus Häneltä tulee usein yllättäin ja ehkä eri tavalla kuin ajattelimme.  Luottamus ja usko Jeesukseen on suuri lahja, jonka Häneltä saamme ja sitä emme omien taitojemme, tekojemme tai yrittämisen kautta saavuta . Se on kuitenkin kaikille tarjolla tässä ja nyt.  Jeesus turvan tuoja, lohdutuksen suoja, pysy luonamme.
 

1 kommentti: