sunnuntai 3. joulukuuta 2023

Jeesus, tule luokseni!

 


Minua puhutteli tänään kirkossa laulettu virsi numero 9. Sen kolmannessa säkeistössä sanotaan näin: ”Kristus tule perkaamaan synnin saasta sielustani. Itse en voi milloinkaan pestä omaatuntoani. Sen vain veri puhdistaa, armo sielun kaunistaa.”

Kuinka usein minä, ja varmaan moni tämän lukijoistakin, koetan piilottaa syntejäni ja sen myötä kärsin huonosta omastatunnosta. Me ihmiset olemme perusluonteeltamme sellaisia, että syntien salaaminen on meille luonnollista. Jeesus on kuitenkin jo sovittanut kaikki syntimme ja siksi meillä ei ole mitään syytä salata niitä Jumalalta. Jumala toivoo, että me heti langettuamme tunnustamme hänelle syntimme ja uskomme ne myös anteeksi Jeesuksen tähden. Kristityn elämä on jatkuvaa kasvamista ja siihen liittyy myös epäonnistumiset ja niistä eteenpäin pääseminen.

Yhtenä tämän päivän tekstinä luettiin tuttu kohta Johanneksen ilmestyksestä: ”Minä seison ovella ja kolkutan. Jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, minä tulen hänen luokseen, ja me aterioimme yhdessä, minä ja hän.” (3:20) Jos tässä elämässä kotimme ovella on joku ja kolkuttaa tai soittaa ovikelloa, me menemme avaamaan. Saatamme ajatella, että kukahan siellä mahtaa olla ja ehkä katsoa ympärillemme, onko kotona kauhean sotkuista. Silti yleensä menemme avaamaan.

Kun Jeesus kolkuttaa sydämemme ovella, me kuitenkin alamme siivota ja paiskoa elämämme törkyjä komeroon piiloon. Meidän on vaikeaa näyttää Jeesukselle, miten sotkuinen elämämme on. Jeesus kuitenkin haluaa tulla juuri siihen meidän sotkuiseen elämäämme. Hän ei sano, että paranna tapasi ensin, niin hän tulee sen jälkeen, vaan hän sanoo: ”Eivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat. En minä ole tullut kutsumaan vanhurskaita, vaan syntisiä.” (Mark. 2:17)

Tämä sama pätee myös sen jälkeen, kun Jeesus on jo meidät pelastanut. Me emme tässä elämässä pääse synnistä eroon, mutta Jeesus toivoo meidän tulevan hänen luokseen heti tunnustamaan tekomme ja saamaan sen anteeksi. Kun teemme syntiä, Pyhä Henki huomauttaa siitä meille. Hän ikään kuin kolkuttaa omaatuntoamme. Tuo virsi päättyy sanoihin: ”Kristus, tule, lahjoita Pyhä Henki sydämeeni kirkastamaan sinua, johdattamaan askeleeni. Kuule harras pyyntöni: Jeesus, tule luokseni.” Jeesus tulee asumaan jokaisen luokse, joka sitä vain haluaa. Hän ohjaa elämäämme Pyhän Henkensä kautta ja me saamme elää joka hetki hänen kanssaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti