tiistai 28. marraskuuta 2023

Kärsimys - miksi?

 


Kärsimys on asia, jonka jokainen ihminen kohtaa tavalla tai toisella. Osalle ihmisistä henkilökohtainen kärsimys, esimerkiksi kova kipu, on jatkuva seuralainen. Jotkut joutuvat seuraamaan läheisen ihmisen kärsimystä voimattomana. Maailman kärsimys esimerkiksi sotien, maanjärsitysten, kuivuuden ja rankkasateiden muodossa tulee kaikkien ihmisten tietoon uutisten välityksellä. Kärsimyksen edessä nousee kysymys: Miksi Jumala sallii kärsimyksen?

Alun perin Jumala loi kaiken hyväksi. Kun ihminen nousi Jumalan tahtoa vastaan, oli paha jo olemassa eli enkelien lankeemus oli tapahtunut ennen ihmisen lankeamista. Syntiinlankeemuksessa ihminen liittyi tuohon Jumalaa vastustavien joukkoon. Kärsimys on seurausta ihmiskunnan Jumalan vastaisesta toiminnasta. Suuri osa kärsimyksestä häviäisi maailmasta, jos ihminen noudattaisi Jumalan tahtoa. Sodat, köyhyys ja kaikenlainen epäoikeudenmukaisuus on seurausta ihmisen ahneudesta ja vallanhalusta.

Ihmiskunta elää kapinassa Jumalaa vastaan. Jumala kuitenkin rakastaa jokaista ihmistä niin paljon, että haluaa pelastaa hänet. Sen vuoksi Jumala syntyi ihmiseksi sovittamaan kaiken synnin. Jeesus kärsi ristillä jokaisen ihmisen puolesta ja ristinkuolemallaan poisti synnin tuoman kuolemantuomion kertakaikkisesti. Se ei kuitenkaan poistanut syntiä tästä maailmasta, vaan me joudumme elämään tämän maanpäällisen elämän maailmassa, jossa on kärsimystä ja pahuutta. Tässä langenneessa maailmassa yksikään ihminen ei ole turvassa sairauksilta ja onnettomuuksilta. Meille Jeesuksen pelastamille tämä maanpäällisen elämän aika on yhtä aikaa kärsimystä ja Jumalan läsnäoloa. Vasta iankaikkisuudessa me saamme synnittömän elämän.

Syntien anteeksisaaminen on ihmisen tärkein asia. Sairaus ja kaikki muu kärsimys, joka meitä kohtaa, ovat toissijaisia pelastuksen rinnalla. Silti kärsimyksen kestäminen ei ole helppoa. Joskus saattaa tuntua, ettei selviä enää. Jumala ei kuitenkaan ole välinpitämätön kärsimyksellemme. Hän haluaa olla läsnä elämässämme joka hetki. Armossaan Jumala antaa meille voimaa kestää sen, mitä elämä tuo tullessaan.

En missään tapauksessa halua vähätellä sinun kärsimystäsi. Ymmärrän, että joidenkin ihmisten taakka on aivan kohtuuton. Silti haluan lohduttaa sinua. Jeesus on jo kantanut kaiken pahan ristille ja hän vie sinut tämän elämän läpi iankaikkiseen elämään. Meitä odottaa ihana tulevaisuus: ”Katso, Jumalan asuinsija ihmisten keskellä! Hän asuu heidän luonaan, ja heistä tulee hänen kansansa. Jumala itse on heidän luonaan, ja hän pyyhkii heidän silmistään joka ainoan kyyneleen. Kuolemaa ei enää ole, ei murhetta, valitusta eikä vaivaa, sillä kaikki entinen on kadonnut.” (Ilm. 21:3-4) Aamen.

2 kommenttia:

  1. Kiitos kauniista ja rohkaisevasta tekstistä! Siunausta ❤️

    VastaaPoista
  2. Kiitos hyvästä sanasta

    VastaaPoista