lauantai 16. joulukuuta 2023

Syntymän ihme

 


”Näin sydämeeni joulun teen ja mieleen hiljaiseen taas Jeesus-lapsi syntyy uudelleen”. Nuo tutut joululaulun sanat kuuluivat radiosta ja aloin miettiä Jeesuksen syntymää. Yleensä ajatellaan vain sitä, miten Jeesus syntyi ihmiseksi Betlehemin seimeen. Mielessämme on kuvia joulukorteista ja lasten näytelmistä. Mieleeni tuli, että oikeastaan Jeesuksella on useita erilaisia syntymiä.

Johanneksen evankeliumin alussa sanotaan: ”Alussa oli Sana. Sana oli Jumalan luona, ja Sana oli Jumala. Hän oli alussa Jumalan luona. Kaikki on syntynyt hänen kauttaan. Ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on.” (Joh. 1: 1-3) Jeesus on syntynyt Jumalasta ja on Jumala. Jeesuksen kautta on syntynyt kaikki muu, koko se maailmankaikkeus, jonka me voimme havaita.

Kun Jumala katsoi, että on oikea hetki, hän lähetti Poikansa syntymään ihmiseksi meidän pelastuksemme tähden. Jeesus eli ihmisen elämän. Hän opetti taivaan valtakunnasta ja kertoi etukäteen myös omasta kuolemastaan ja ylösnousemisestaan. Jeesuksen syntymä ihmiseksi tapahtui ainoastaan sen vuoksi, että hän omalla kuolemallaan sovittaisi ihmisen synnin. Isä hyväksyi Poikansa suorittaman syntien sovituksen ja herätti hänet kuolleista. Kuolleista ylösnousseena Jeesus oli vielä maan päällä 40 päivää, vahvisti opetuslapsiaan ja opetti, mitä hänestä oli kirjoituksissa kerrottu. Sitten hän meni takaisin Isän luokse.

Jeesuksen syntyminen Jumalaksi, hänen syntymisensä ihmiseksi ja ylösnousemisensa eivät kuitenkaan vielä pelasta yksittäistä ihmistä. Meidän pelastukseemme tarvitaan se, että Jeesus syntyy sydämeemme. Tästä Jeesus kertoo Nikodemukselle näin: ”Totisesti, totisesti, minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa.” Nikodemus kysyi: Kuinka ihminen voi vanhana syntyä? Ei kai hän voi mennä takaisin äitinsä kohtuun ja syntyä uudestaan?” Jeesus vastasi: ”Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: Jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.” (Joh. 3: 3-5)

Jotta me voimme tämän elämän jälkeen syntyä iankaikkiseen elämään, meidän on ensin synnyttävä uudesti tämän elämän aikana. Kun me uskomme Jeesukseen syntiemme sovittajana, Jeesus syntyy meissä Pyhän Henkensä kautta. Hän syntyy sydämeemme ja antaa Henkensä meille. Pyhä Henki sitten opettaa meitä tuntemaan Jeesuksen Raamatun sanan kautta.

Jos Jeesus ei vielä ole saanut pelastaa sinua, niin ota Jeesus vastaan, anna hänen tulla asumaan sydämeesi ja uudestisynnyttää sinut iankaikkiseen elämään. Aamen.

2 kommenttia: