perjantai 31. toukokuuta 2024

Mitä me tarvitsemme?

 


Ihminen on sellainen, että hän haluaa itselleen paljon kaikkea, mikä ei ole oikeasti tärkeää. Me tulemme toimeen melko vähällä omaisuudella ja kuitenkin hankimme sitä koko ajan lisää. Rahaa täytyy saada lisää, vaikka sitä ei elämiseen enempää tarvitsisi. Rikkaan täytyy rikastua entisestään. Yli normaalin elämisen menevä rikkaus on sitä, mitä ihmisellä ei koskaan ole tarpeeksi.  

Mitä me sitten oikeasti tarvitsemme? Tärkein asia, mitä jokainen ihminen tarvitsee, on anteeksi saaminen. Me rikomme jatkuvasti itseämme ja toisiamme vastaan. Tarvitsemme anteeksiantamusta itseltämme ja toinen toisiltamme. Tämä on valtavan tärkeä asia, mutta se ei kuitenkaan tuo   rauhaa levottomaan sydämeemme. Tarvitsemme anteeksiantoa myös Jumalalta.

Kun yritämme itse kelvata Jumalalle, joudumme joka kerta pettymään: En taaskaan pystynyt elämään Jumalan tahdon mukaan. Jumala kuitenkin tietää tämän ja haluaa auttaa. Hän lähetti ainoan Poikansa Jeesuksen sovittamaan meidän syntimme. Koko maailman kaikkien ihmisten synnit sovitettiin yhdellä kertaa Golgatan keskimmäisellä ristillä. Tämä anteeksianto odottaa jokaista. Sinun täytyy vain ottaa se vastaan.

Jos havittelemme maallista rikkautta, sitä emme saa koskaan tarpeeksi. Todellisen tarpeemme, elämän Jumalan yhteydessä, me sen sijaan saamme ihan kokonaan Jeesukselta. Jos siis et vielä ole ottanut vastaan Jeesusta, tee se nyt. Hän odottaa sinua ja haluaa antaa sinulle kaiken sen, mitä todella tarvitset. Jeesus sanoo: ”Missä on aarteesi, siellä on myös sydämesi.” (Matt. 6: 21) Annetaan Jeesuksen tulla aarteeksemme. Opetellaan tuntemaan häntä Raamatun sanan kautta, hakeudutaan uskovien yhteyteen ja annetaan hänen täyttää elämämme. Iloitaan Jeesuksen täytetystä työstä meidän hyväksemme.

1 kommentti: