sunnuntai 20. lokakuuta 2024

Kuolema on voitettu

 


Armoa ja rauhaa, rakkaat ystävät, meidän Herraltamme Jeesukselta Kristukselta. Ajattelin vielä muutamalla sanalla puhua meidän sydämestämme, kuinka meidän oma sydän hyvin usein on tuomitsemassa meitä ja syyttämässä vielä niistäkin asioista, jotka kaikki on Jeesuksen nimen ja veren tähden anteeksi annettu.

Haluan aluksi lukea Raamatusta 1. Joh 3: 19-20: ”Siitä me ymmärrämme, että totuus on meissä, ja me voimme hänen edessään rauhoittaa sydämemme, jos se meitä jostakin syyttää. Jumala on meidän sydäntämme suurempi ja tietää kaiken.” Rakkaat ystävät tämä on valtavaa  lohdutusta. Vaikka olisi minkä valtakunnan syytöksiä, niin syyttäjällä ei ole valtaa, vaan tuomarilla Jeesuksella Kristuksella, joka on tuominnut meidät armolla ja rauhalla. Hän on suurempi kuin meidän lihasydän, joka helposti meitä tuomitsee ja syyttää. Varsinkin monet yksinäiset kristityt ovat hyvinkin kiusattuja ja perkele syyttää, että olet ollut sellainen ja sellainen ja sanoit niin ja niin. Jätit tekemättä sitä ja tätä ja monenlaisia syytöksiä. Meidän ei tule kuunnella sitä perkeleen ääntä.

Otan vielä toisen Raamatun paikan Jesaja 1:18: ”Tulkaa selvittäkäämme, miten asia on, sanoo Herra. Vaikka teidän syntinne ovat verenpunaiset, ne tulevat valkeiksi kuin lumi. Vaikka ne ovat purppuranpunaiset, ne tulevat valkeiksi kuin puhdas villa.” Ajatelkaa ystävät tätä. Mikä valtava voima on Jeesuksen sovintokuolemalla ja sillä, että hän meni ristille meidän syntiemme puolesta. Se ei ole meidän tuntemisissa, vaikka me tuntisimme mitä, niin Jumala on kuitenkin suurempi. Eikä se ole myöskään meidän tekemisissä tai tekemättä jättämisissä, vaan se on siinä, että sydämemme pohjasta uskomme armon omalle kohdallemme.

Näillä sanoilla haluan sinua rohkaista tähän päivään ja tähän elämään. Sinä, joka et vielä ole uskossa, niin sinäkin saat luottaa omalle kohdalle armon ja luottaa siihen, että Jeesus on sinun syntisi pessyt pois, niin kuin Sana sanoo. Mutta se on siinä, että sinä otat armon vastaan. Jeesus on armon ja uskon antaja. Meidän tulee vain luottaa armo omalle kohdallemme. Haluan ystävä toivottaa sinulle hyvää päivän ja viikon jatkoa ja siunausta elämässä eteenpäin ja uskon voimia. Rukoillaan toinen toistemme puolesta ja voimia uskontielle. Me saamme tänäänkin luottaa kaikki syntimme anteeksi Herran Jeesuksen nimen ja veren tähden. Aamen.

3 kommenttia:

  1. Aamen, Kiitos Jeesus. Siunausta kirjoittajalle.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Esko! Enluota itseeni vaan Jeesukseen, en luota tunteisiin vaan ilmoitukseen.

    VastaaPoista
  3. Näiden asioiden kanssa olen joskus paininut paljonkin. Hiljalleen usko on saanut kasvaa, luottamus on alkanut löytyä anteeksiantamukseen.
    Siunausta blogin kirjoittajille ja lukijoille ❤️

    VastaaPoista