sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Pelastus Armossa


Armoa ja rauhaa, rakkaat ystävät. Mietin tänä aamuna meidän ihmisten ymmärrystä Jumalan Sanasta ja sitä, mitä Jeesus oikeasti halusi meille kertoa. Raamatussa puhutaan lihan synneistä ja lihasta. Jotenkin tänään minulle avautui aivan erityisesti se, kuinka me ihmiset olemme niin lihallisia. Me ajatellaan asioita ihmisen näkökulmasta ja siksi kiinnitetään huomiota ihan eri asioihin kuin Jumala. Meidän on helppo ymmärtää lihan synnillä esim. huoruutta, saastaisuutta ja rietasta menoa, jotka on tällaisia näkyviä meille ihmisille, ja kuitenkin lihan synnillä tarkoitetaan etupäässä meidän itsekkyyttä, rakastamattomuutta ja kunnianhimoa.

Luther jossain saarnassaan sanoi, että kunnianhimo, siis väärä kunnianhimo, on kaikkien syntien äiti. Kun me tätä oikein mietitään, niin toden totta niin se on. Kunnianhimosta, siitä väärästä kunnianhimosta, on lähtenyt maailman sodat ja niin paljon muuta pahuutta on tullut sitä kautta. Nämä näkymättömät ja kuitenkin niin todelliset synnit, ne on niitä, joihin tosiuskovatkin ihmiset sais vähän paneutua ja miettiä omalla kohdalla. Nimenomaan sitä, että itsekkyys, rakastamattomuus ja kunnianhimo ovat kaikkien meidän uskovienkin elämässä läsnä ja ainoastaan Jeesuksen sovintokuoleman kautta me voidaan niistäkin synneistä puhdistua.

Meillä ei ystävät ole mitään muuta mahdollisuutta kuin uskoa Jeesus omalle kohdalle syntien sovittajana. Paraskaan ihminen omasta mielestään, ja vaikka joskus on muidenkin mielestä ns. hyvä ihminen, niin hänkään ei pelastu, eikä hänellä ole mahdollisuutta pelastua, muuta kuin Jeesuksen kautta. Ainoa tie Jumalan eteen, armollisen Jumalan eteen, on Jeesuksen sovintoveren pesemä ihminen. Meillä ei ole tänäkään päivänä mitään muuta mahdollisuutta kuin uskoa Jeesuksen sovintotyö omalle kohdalle. Kuinka Jeesus kärsi Golgatalla meidän puolesta. Hän sovitti koko maailman synnin ja ystävä sinunkin syntisi ja minun. Meillä ei ole tänä päivänäkään muuta toivoa ja turvaa. Ollaan rakkaat ystävät hyvässä turvassa ja lohdutettuna. Jeesus on meidät kaikki pessyt. Aamen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti