torstai 15. maaliskuuta 2018

Ristin luona paras paikka on


Mielessäni on jo usean viikon ajan soinut Erkki Lemisen laulu, jonka Jukka Salminen on säveltänyt.


Ristin luona kiusatulla, 
langenneella vaivatulla,
paras paikka on, paras paikka on.
Siksi älä koskaan lähde, 
älä minkään synnin tähden,
ristin luota pois, ristin luota pois.

Ristin luona ainoastaan, 
synnin turmelusta vastaan, voitto saatu on.
Ristin luona ainoastaan 
Isä armahtavi lastaan,
rauhan julistaa, rauhan julistaa.
Ristin luona kiusatulla paras paikka on.

Ristin luona pohja kestää, armo putoomasta estää
kauhun kuiluihin, kauhun kuiluihin.
Ristin luona lepo koittaa. Toivo epätoivon voittaa.
Sydän puhdistuu, sydän puhdistuu.Minulla itselläni ei juuri tällä hetkellä ole mitään erityistä vaikeutta, mutta usealla ystävällä on. On niin monia joiden elämässä on sairautta ja kuolemaa. Heitä ajatellessani ja heidän puolestaan rukoillessani on tuo laulu noussut mieleeni. Tämä maanpäällinen elämä on usein murheen täyttämää. On vaikea ymmärtää, miksi pahoja asioita sattuu. Silloinkin, kun emme ymmärrä, saamme kuitenkin turvautua Jeesukseen. Jeesus on sovittanut Golgatan ristillä kaikki meidän syntimme. Ei ole sellaista asiaa, jonka kanssa emme voisi mennä ristin juurelle. Jeesuksen risti on se paikka, jossa on armahdus. Se on paikka, jossa kiusattu saa rauhan.

Aina se rauha ei tunteiden tasolle yllä, mutta silti rauha Jumalan kanssa on varma, jos Jeesus on pelastajasi. Kun muistelen tilannetta, jolloin minun elämässäni inhimillisellä tasolla pohja petti ja tunteet veivät kauhun kuiluihin, niin ilman Jeesusta olisin varmasti romahtanut. Ainakin minulla on taipumus siihen, että ajatuksissa kuvittelen tilanteessa kaikki pahimmat vaihtoehdot. Minulla itselläni ei ole raskaassa tilanteessa kykyä nähdä tietä valoon vaan pelkään pahinta. Tunteet vievät allikkoon eivät armoon. Mutta kuitenkin, juuri siinä vaikeimmassakin hetkessä, Jeesus tulee ja tuo armon. Ristin luona saa olla rähjäisenä ja likaisena, täysin uupuneena. Jeesus tulee ja pesee puhtaaksi. Hän ottaa syliin ja estää putoamasta. Minun itseni ei tarvitse jaksaa mitään. Minun itseni ei tarvitse yrittää puhdistaa itseäni. Minun ei tarvitse jaksaa muotoilla sanoja hienoon rukoukseen. Saan vain olla Jeesuksen ristin juurella ja antaa Hänen parantaa. Siellä epätoivo väistyy ja vähitellen toivo voittaa. 
Ole, ystäväni, turvallisella mielellä. Jeesus on sinun syntisi sovittanut.

4 kommenttia:

 1. Just.Tällä viikolla kun on ollut erityisen paljon ylä-ja alamäkeä päässäni on soinut Jonk on turva Jumalassa, turvassa on paremmassa sekä Kiitos Jeesukselle, kiitos Korkeimmalle!
  t.Tarja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauluista ja virsistä saa usein lohdutuksen. ❤

   Poista
 2. Jeesus sanoi siunattuaan ihmisiä, "mene, aläkä enää syntiä tee" joten ei unohdeta ettei se tarkoita että saamme elää synnissä vain Jeesuksen ristintyön johdosta...

  VastaaPoista
 3. Tiettämättömyyden aikoja Jumala sallii,mutta kaikkien kaikkialla on tehtävä parannus.kaidan tien porttia ei voi leventää.synnissä rypevälle jolle on tullut synnin tunto,siinä on rangaistusta.mutta Hän antaa voiman ja oikeuden tulla Jumalan lapseksi,syntyä uudesti ylhäältä,ja elatuksen ja vaatteet.ja rikkaat voi lahjoittaa ajallisia tatpeita.

  VastaaPoista