tiistai 27. maaliskuuta 2018

Rauhaa

Mielessä on paljon ajatuksia, odotuksia, suunnitelmia. Kalenteri täyttyy tapahtumista. Itse ne suunnitelmat teen ja menemiset valitsen mutta huomaan, että kaikkea on liikaa ja vaikka ne olisivat mukavia asioita niin aika loppuu kesken ja en jostain syystä jaksakaan. Käykö sinulle joskus näin? Toiset taas kokevat, että muut suunnittelevat hänen puolestaan eikä hän pysty sanomaan EI.

Odotukset ja vaatimukset ovat joskus kohtuuttomia joitain ihmisiä kohtaan. Rajoja omalle jaksamiselle on vaikeaa laittaa. On helpompi lupautua kuin kieltäytyä. Nykyään ihmiset ovat kovin kiireisiä ja vaativia. Vaatimukset tulevat joko ulkopuolelta tai sitten meiltä itseltämme meitä itseämme tai muita kohtaan. Stressi uuvuttaa ja silti usein vauhti vain kiihtyy, vaikka juuri silloin olisi hyväksi hiukan hiljentää tahtia. Usein emme pysty siihen ennen kuin, jokin pysäyttää meidät, jokin kokemus tai tapahtuma tai esim. sairaus.

Joskus tuntee yksinäisyyttä ja tyhjyyttä eikä löydy mitään mielekästä tekemistä. Voi kokea itsensä ulkopuoliseksi tai tarpeettomaksi, hylätyksi.

Kaikissa näissäkin tilanteissa voimme kääntyä rukouksin Isämme puoleen, joka on rukouksia kuuleva Jumala. Hän tuntee ihmisen ja sinut ja minut. Hän myös tietää minkälaisessa tilanteessa elämme. Hän ei vaadi mutta lahjoittaa meille rauhan, joka on ymmärrystä ylempi. Voimme kokea Jumalan rauhaa, vaikka ympärillä myrskyää eli on kiirettä ja vaatimuksia. Hän auttaa kaikissa tilanteissa. Rauha auttaa pysähtymään ja näkemään asioita Jumalan tahtomalla tavalla armollisemmin ja luottavaisesti. Se auttaa meitä kaikissa tilanteissa ymmärtämään paremmin itseämme ja toisiamme ja antaa uudenlaista näkyä tulevaisuuden suhteen. Mikä on tärkeää ja mikä ei? Jumala voi muuttaa elämäämme, antaa voimia ja ymmärrystä vaikeassa tilanteessa. Tätä rauhaa sinulle toivon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti