sunnuntai 5. elokuuta 2018

Yhteys lämmittää


Haluan ystävä kertoa sinulle kuulemani mukaan tositapauksen Inarin kunnan pohjoisnurkasta, jossa ei ollut sähköä. Kun kylään sitten oli vedetty sähköt, vikapäivystykseen tuli ilmoitus miehestä, joka valitti, ettei sähköt toimi. Sähköyhtiön vikapäivystysmiehet lähtivät moottorikelkalla paikalle. Kun he tulivat perille taloon, he huomasivat, että talossa paloi valot ja patteri hehkui kuumana. Nämä sähkömiehet sanoivat, että tämä patterihan oli ihan kuuma eikä sähköissä ollut mitään vikaa. Siihen talon asukas sanoi, että kyllä se patteri itsensä lämpimänä pitää, mutta ei se tätä taloa lämmitä.

Hengellisessä mielessä, kun olimme tänään vaimoni kanssa Perttelin kirkossa, minulle tuli mieleen, että vaikka Jeesus rakastaa ja Jeesus on lämmin, niin me emme pääse siitä rakkaudesta osallisiksi, ellei me olla yhteydessä Jeesukseen, käydä Sanan kuulossa, tutkita Sanaa ja käydä vaikka raamattupiirissä. Yhteys toisiin kristittyihin on todella tärkeää. On valtava lahja saada käydä kirkossa ja ehtoollisella ja tutkia yhdessä ystävien kanssa Raamattua ja rukoilla. Se kaikki tuo minulle Kristuksen lämpöä, rakkautta ja hoivaa. Jeesuksen rakkaus tulee täällä ajassa uskovien sisarien ja veljien kautta, mutta myös Pyhä Henki toimii. Pyhä Henki kirkastaa näitä blogitekstejä ja saarnoja ja toimii meidän ihmisten arjessa. Pyhästä Hengestä sanotaan, että hän on meidän kotiopettajamme, ja sitä hän totisesti on.

Lapinmies puhui siitä patterista, että kyllä se itsensä kuumana pitää, mutta ei taloa. Hän olisi tarvinnut ymmärryksen siitä että, kun sen talon tiivistää ja tekee siihen pientä remonttia, niin sitten lämpöä riittää. Sama se on kristillisessä mielessä, kun me käydään Sanan kuulossa ja ollaan seurakuntayhteydessä, niin me saadaan ikään kuin enemmän nauttia Jeesuksen lämmöstä, rauhasta ja rakkaudesta.

Jos ystäväni olet tilanteessa, että olet esimerkiksi sairas, etkä pääse mihinkään, niin älä tunne huonommuutta. Pyhä Henki ja Jeesuksen armo ovat läsnä kaikkialla ja kuuluu jokaiselle ihmiselle. Mutta jos sinun on mahdollista käydä seurakunnan tilaisuuksissa, niin kehotan sinua ystäväni hakeutumaan Sanan kuuloon ja seurakuntayhteyteen.

1 kommentti: