perjantai 3. elokuuta 2018

Olet vapaa!


”Kaikki, minkä te sidotte maan päällä, on oleva sidottu taivaassa, ja kaikki, minkä te päästätte maan päällä, on oleva päästetty taivaassa.” Onko tuo Raamatun jae sinulle iloinen vai ahdistava? Minulle se on tähän saakka ollut hyvin vaikea, koska olen kokenut, että tuohon kohtaan vedoten uskovat käyttävät tuomiovaltaa toisiaan kohtaan. Toisinaan seurakunnissa tulkitaan tuo jae siten, että uskovan ei tarvitse eikä hän myöskään saa antaa anteeksi toiselle uskovalle, joka ei kadu syntiään tarpeeksi niin, että pystyisi pääsemään siitä eroon. Nämä tilanteet ovat yleensä sellaisia, joissa tuo synti on selvästi näkyvää, esim. päihteiden käyttöä. Uskova sisar tai veli ei tuosta ongelmastaan pääse irti ja silloin hänet on sidottu tuohon syntiin eikä hänelle ole synninpäästöä annettu. Miten julma ihminen voi toiselle ollakaan!

Eilen raamattupiirissämme käsittelimme tuota Matteuksen evankeliumin kohtaa ja yhtäkkiä minun mieleeni tuli, että eihän tuossa ole kyseessä kaksi eri ihmistä, joista toinen sidottaisiin ja toinen päästettäisiin, vaan kyseessä on yksi ihminen, jonka synti sidotaan ja ihminen vapautetaan. Synti sidotaan ja heitetään armonmereen, josta sitä ei ole kenelläkään lupa onkia, ei tällä ihmisellä itsellään, mutta ei varsinkaan kenelläkään toisella. Kun synti on sidottu, sitä ei enää ole, koska Jeesuksen veri on sen pessyt pois. Silloin se on myös taivaassa unohdettu ja ihminen päästetään vapaaksi eli hänelle julistetaan synnit anteeksi. Tämä anteeksianto perustuu yksin Jeesuksen kalliiseen sovintovereen eikä laisinkaan meidän omaan tekoomme. Tämä Jeesukseen perustuva vapautus on voimassa myös taivaassa.

Kun Pyhä Henki tämän jakeen meille näin avasi, tuli tuostakin Raamatun kohdasta aivan valtavaa evankeliumia. Meillä ihmisillä ei ole lupaa tuomita yhtään ihmistä pelastuksen ulkopuolelle. Jeesus on sovittanut Golgatan ristillä koko ihmiskunnan synnin. Meistä ei tule synnittömiä täällä maan päällä eikä meidän tarvitse yrittää omaa syntisyyttämme peitellä ja salata siinä pelossa, että joudumme tuomituksi. Ole ystäväni turvallisella mielellä. Jeesus on sinunkin syntisi sovittanut ja sinä olet vapaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti