keskiviikko 15. elokuuta 2018

Yksin armosta


Ystäväni soitti ja kysyi näistä teksteistämme ja siitä, että mihin me tarvitaan armoa, jos meillä ei ole synnintuntoa. Tunnen kysyjän ja hänellä on hyvin vahva herätysliiketausta. Kysymyksen takana oli se, että me emme puhu näissä teksteissä ihmissäännöistä. Hän oli jäänyt kaipaamaan selkeitä sääntöjä ja luetteloa niistä ulkonaisista asioista, jotka ovat heidän liikkeensä mielestä syntiä, esim. pukeutumisessa ja ihmisen arkielämässä. 

Totuus kuitenkin on, että Jeesus avaa meille synnintunnon eikä siihen mitään luetteloita tarvita. Olen varma, että näitä kirjoituksia hakeutuu lukemaan vain sellaiset ihmiset, jolla on armon tarvetta. Kyllä kai meidän ihmisten ongelma on se, että meidän on vaikea uskoa Jeesus sovittajaksi. Meillä on enemmän taipumusta uskoa siihen, että me itse omilla teoillamme voimme vaikuttaa pelastumiseemme eli sovittaa itse omat syntimme. Jumalan Sana ja Pyhä Henki kirkastaa synnin. Siinä on ihan tarpeeksi, kun me ymmärrämme Jeesuksen sovintotyön, niin kyllä hän sitten meille kaiken tarpeellisen avaa.

Mietitään kuitenkin vähän mitä on synti? Synti on ero Jumalasta eli se, ettemme usko Jeesusta sovittajaksi ja armahtajaksi omaan elämäämme. Raamatussa laki, esim. kymmenen käskyä ja vuorisaarna, osoittaa meille mahdottomuuden kelvata Jumalalle ilman sovittajaa, Jeesusta. Laki kirkastaa armon tarvetta. Lain tarkoitus on näyttää, että emme kelpaa Jumalalle ilman sovintokuolemaa. Kun olet rikkonut yhden käskyn, niin samalla olet kaikkeen vikapää. Meistä kukaan ei pelastu ilman sovittajaa. Ei ole pientä tai isoa syntiä, on vain synti. Jeesus oli synnitön.  Huomaa tämä, lakia et voi täyttää, sillä Jeesus on sen tehnyt.

Raamatussa puhutaan synnistä, jota ei saa anteeksi. Pilkka Pyhää Henkeä vastaan eli se, että et usko Jeesusta Vapahtajaksi ja sovittajaksi, on anteeksi antamaton synti. Ajattelen ystäväni sinua nyt. Tiedän, että synti painaa mieltäsi. Et ole tullut turhaa Jeesuksen luo. Tarvitsemme anteeksiantoa. Jeesus on kuollut minun ja sinun puolesta ja me saamme uskoa kaikki synnit anteeksi. Jeesus on ne sovittanut. Ole turvattu, nyt ja aina.

3 kommenttia:

  1. Juuri näin kun on saanut synnit anteeksi ja ottanut Jeesuksen vastaan ohjaamaan elämäänsä niin Jumala avaa sinun silmäsi näkemään ja korvasi kuulemaan ja antaa sinulle ymmärryksen .

    VastaaPoista
  2. Tarvitsemme sekä lakia että evankeliumia. Laki ajaa meidät juuri Kristuksen luo. Evankeliumissa saamme Kristuksen ansion omaksemme, se on armoa. Armon kerjäläisiä olemme ja siksi myös jäämme.

    VastaaPoista
  3. On toinenkin synti mitä Jeesus ei lupaa sovittaa ja se on aika yleinen tänäpäivänä.Parannus on tehtävä.Tämä synti on myös pyhänhengenpilkkaa.Koska ruumiimme on pyhänhengen temppeli ja on pyhänengen pilkkaa.

    VastaaPoista