lauantai 17. heinäkuuta 2021

Jumalan käskyt on viitta Jeesuksen luo

 


Rauhantervehdys kaikille lukijoille. Olen tässä lähiaikoina muutamia kertoja katsonut hengellistä kanavaa ja siellä on jotkut puhujat sanoneet esimerkiksi, että ihminen voi langeta syntiin tai voi käydä niinkin hassusti, että lankeaa syntiin. Tuollainen ajattelu on aika karseaa, kun me ajattelemme Jumalan kymmentä käskyä, ja niin kuin sanassa sanotaan, että kun on niistä yhden rikkonut, on rikkonut kaiken. Aivan samoin kuin juutalaisuudessa tuli ihmissääntöjä Jumalan käskyjen rinnalle, niin myös meille kristityille helposti tulee erilaisia sääntöjä, ja me reppanat aletaan luulla, että kun olemme onnistuneet siinä tai tässä asiassa, niin olemme onnistuneet Jumalan edessä.

Psalmissa 51 jakeessa 7 sanotaan: ”Syntinen olin jo syntyessäni, synnin alaiseksi olen siinnyt äitini kohtuun.” Meidän, ystävät, täytyy ymmärtää se, että me olemme syntymästämme asti syntisiä. Ainut, millä lapsi pelastuu, on se, että lapsella on kuitenkin lapsen usko. Meillä aikuisilla, Pyhä Henki kirkastaa uskon. Taivaaseen ei ole mitään muuta tietä kuin uskoa Jeesukseen. Sinne ei ole mitään muuta polkua. On Jumalan pilkkaa, jos sanotaan, että minä olen ehkä joutunut syntiin, tai että olen jossain tilanteessa langennut syntiin. Silloin ei ole oikein ymmärretty Jumalan kaikkivaltiutta ja suuruutta.

Jumala on kova näissä asioissa, mutta Hän on myös rakastava Abba-Isä, joka antoi Ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. Jeesus on meidän pelastajamme. Jumalan lain tehtävä on osoittaa meille, että ilman Jeesusta me emme tule autuaaksi. Siksi olisikin hyvä, että me lopettaisimme kaikenlaiset syntilistat ja ymmärtäisimme sen, että Jumala on kymmenessä käskyssä antanut meille aivan kaiken ja me tulemme huomaamaan sen, että me emme sitä pysty noudattamaan.

Pyhä Henki antaa meille sen ymmärryksen, että meillä ei ole mitään muuta mahdollisuutta kuin uskoa Jeesus. Silloin kun me uskomme Jeesukseen, niin se on niin kirkas valo, että me oikeasti opimme ymmärtämään, mikä on Jeesuksen sovintotyön tarkoitus ja mitä on synti. Synti on ero Jumalasta ja sen on Jeesus korjannut. Uskomalla Jeesukseen me saamme tänäänkin uskoa, että kaikki meidän syntimme on anteeksi annettu ja me olemme Jeesuksen armon kautta yhteydessä Jumalan kanssa. Me saamme uskoa Isään, Poikaan ja Pyhään Henkeen, kolmiyhteiseen Jumalaan, ja olla hyvässä turvassa ja lohdutettuna. Aamen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti