perjantai 16. heinäkuuta 2021

Jumalan Sana pysyy

 


Vietämme hyvin helteistä kesää. Luonto ja viljelykset kaipaavat kipeästi vettä, mutta sitä ei vain tule. Myös iäkkäille ja sairaille ihmisille tämä helle on rankkaa. Minä olen terve enkä sen vuoksi varsinaisesti kärsi tästä kuumuudesta, mutta en kuitenkaan jaksa tehdä mitään. Tuntuu, ettei ajatukset kulje ollenkaan eikä mitään töitä jaksa tehdä. 

Tällaisessa olotilassa minulle tuli mieleeni Jesajan kirjan sanat: ”Ruoho kuivuu, kukkanen lakastuu, mutta meidän Jumalamme sana pysyy iankaikkisesti.” (Jes. 40:8) Eikö ole ihana lupaus! Vaikka meille tapahtuisi mitä tahansa tai tuntuisi miltä hyvänsä, niin Jumalan sana pysyy. Koko Raamattu on kirjoitettu sen vuoksi, että siinä ilmoitetaan meille Jeesuksen suorittama syntien sovitus. Tuon sovituksen valossa me saamme tarkastella kaikkea sitä muuta, mitä Raamattuun on kirjoitettu.

Johanneksen evankeliumi alkaa sanoilla: ”Alussa oli Sana. Sana oli Jumalan luona, ja Sana oli Jumala. Hän oli alussa Jumalan luona. Kaikki on syntynyt hänen kauttaan. Ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on. Hänessä oli elämä, ja elämä oli ihmisten valo.” Sitten Johannes kertoo, miten tuo Sana tuli lihaksi eli Jeesus syntyi ihmiseksi maailmaan, omaan maailmaansa, joka ei kuitenkaan ottanut häntä vastaan.

Syntiin lankeemuksesta asti on ollut totta, että suurin osa ihmisistä ei ole tuntenut todellista Jumalaa. Jumala kyllä ilmaisee itsensä luonnossa ja Hän on myös antanut ihmiselle omantunnon, joka kertoo meille, mikä on oikein ja mikä väärin. Jo tämän Jumalan ilmoituksen perusteella voimme tajuta syntisyytemme ja saatamme koettaa kelvata Jumalalle omilla teoillamme, mutta emme kuitenkaan siinä voi onnistua. Ilman Jumalan Sanaa me emme voi löytää Jeesusta, syntiemme sovittajaa. Sen vuoksi on tärkeää, että pidämme evankeliumia Jeesuksesta esillä läheisillemme ja niillä tavoilla, jotka Pyhä Henki meille antaa.

Pyhä Henki herättää uskon Jeesukseen syntien sovittajana ja kun ihminen tämän uskoo, niin toteutuu jakeen 12 sana: ”Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden (tai voiman) tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä.” Ollaan siis ystävät turvallisella mielellä ja uskotaan kaikki syntimme anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä. Hän pitää meistä huolen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti