tiistai 20. heinäkuuta 2021

Pyhiinvaeltajan laulu


 Tästä kuumuudesta vielä, mistä kaikki nyt puhuu ja mikä niin monin tavoin meihin vaikuttaa, haluan muutaman seikan sanoa. Haluan nyt kerrankin nauttia lämmöstä. Mielelläni olisin raikkaan veden äärellä ja juoden myös virvoittavaa vettä. Olisi tärkeää myös suojautua ja levätä välillä. Päiväunet ovat nyt paikallaan ja auringolta voi myös suojautua mukavilla tilavilla vaatteilla. Kaikille asia ei olekaan niin helppoa ja yksinkertaista. Riippuu siitä, missä asuu ja minkä ikäinen on tai onko sairauksia, miten oikeasti jaksaa.  Olen itsekin huomannut lämmön uuvuttavan vaikutuksen. Suojautuminen auringosta, veden virkistävä merkitys ja illan tai aamun viileys tuntuvat hyvältä. Olemme täällä ilmojen vaikutuksen alaisena ja monissa myllerryksissä muutenkin. Uupumus valtaa usein. Väkisin tulee myös mieleen lopun ajat ja omassakin elämässä monista asioita luopuminen ja kuolemaan liittyvät ajatukset. Kuoleman jälkeinen elämä valtaa ajatukset. Laulu kristallivirrasta pyörii mielessä. Taivaasta on monenlaisia kuvauksia ja toive päästä sinne kerran, luo Jeesuksen, on suuri. Kiitos siitä, että Jumala rakastaa meitä ja haluaa meidät luokseen taivaan kotiin.

Psalmi 84 on pyhiinvaeltajan laulu: Kuinka ihanat ovat sinun asuinsijat Herra Sebaot! ( jae 2); Onnellisia ne, jotka saavat voimansa sinusta, ne, jotka kaipaavat pyhälle matkalle ( jae 6). Kun he kulkevat vedettömässä laaksossa, sinne puhkeaa virvoittava lähde, ja sade antaa heille siunauksensa ( jae 7).   Askel askeleelta heidän voimansa kasvaa ja he saapuvat Siioniin Jumalan eteen ( jae 8). Jumala Herra Sebaot, kuule rukoukseni, älä ummista korviasi, Jaakobin Jumala! ( jae 9).

Kaikkina aikoina Jumala kuulee rukouksemme. Voimme tehdä matkaa Jumalan luo, lähelle Häntä. Hän voi antaa virvoitusta. Tämä kohta Raamatusta antoi lohtua ja voimaa ja uskoa uuteen ja parempaan tulevaan, Jumalan huolenpitoon. Jeesus on voittanut kuoleman ristinpuulla ja lahjottaa meille armahduksen ja ikuisen elämän. Jumala ei kiellä meiltä hyvyyttään vaan Hän antaa tulevaisuuden ja toivon.   

Olemme pyhiinvaeltajia, kun etsimme Jeesusta elämäämme. Etsivä löytää. Yllättävistäkin paikoista voi löytää Hänet. Jokapäiväinen elämämme voi olla pyhiinvaellusta. Voit turvata kaikessa Jumalaan ja pyytää Hänen turvaansa, siunausta ja johdatusta. Jumala on meidän aurinko ja kilpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti