lauantai 12. maaliskuuta 2022

Hyvä Jumala

 


Armoa ja rauhaa kaikille rakkaille blogin lukijoille. Olemme viime aikoina saaneet joka tuutin täydeltä kuulla Ukrainan sodan kauheuksia. Ainakin itse ole joutunut rajoittamaan uutisia, koska ne ovat niin raskaita. Niinhän se on luonnollisessa sodassa, kun vihollinen hyökkää, niin kukaan muu ei sodi meidän puolestamme kuin me itse. Toki myös Ukrainassa on tapahtunut ihmeellisiä pelastuksia, joissa on Jumala tullut väliin. Ehkä nyt joku kysyy, miksi Jumala sallii tällaista pahuutta. Siihen meillä ei ole selkeää vastausta. Sodat ovat kuitenkin vetämässä ihmisiä Jumalan puoleen, kun on menty kauas elävästä Jumalasta. Minulta on kuitenkin turha kenenkään kysyä, että miksi. Sen voi sanoa, että siellä on hyökkääjäosapuolella oma kunnia pelissä. Väärä kunnia on ollut kaikkien sotien yksi pahimmista vaikuttajista.

Ajattelin tänään puhua Raamatun sanasta, joka on Tiituksen kirjan luvussa 3 jakeessa 5: ”Hän pelasti meidät, ei meidän hurskaiden tekojemme tähden, vaan pelkästä armosta. Hän pelasti meidät pesemällä meidät puhtaiksi, niin että synnyimme uudesti ja Pyhä Henki uudisti meidät.” Tämä on todella voimakasta sanaa. Jumala ei todellakaan ole pelastanut meitä meidän tekojemme tähden, vaan puhtaasta rakkaudesta. Kun me uskomme Jeesuksen sovintotyön omalle kohdalle, niin se on sitä rakkautta. Sen uskon Jeesus vaikuttaa. Se vaikuttaa meidän sydämeemme niin, että meissä herää elävä usko.

Meiltä on ne kivitaulut otettu pois ja annettu lihasydän. Meidän lihasydämeemme on kirjoitettu Jumalan laki. Aivan niin kuin Jeremian kirjassa sanotaan, että veli ei enää opeta veljeä, että tunne Herra. Se on myös minun oma kokemukseni, että sydän on valmis aina meidät tuomitsemaan. Siellä on se tieto, että olen kaikella tavalla rikkonut Jumalaa vastaan. Mutta vastoin sitä omaa tuntemista ja mitä oma sydän sanoo, niin Jumala on kuitenkin suurempi kuin oma sydämemme. Hän tietää meidät ja armahtaa meitä.

Se on ystävät sillä tavalla tänäkin päivänä, että meillä ei ole mitään muuta mahdollisuutta olla Jumalan yhteydessä ja päästä kerran taivaan kotiin kuin Jeesuksen armon kautta. Me helposti ajattelemme pyhästä ehtoollisesta, että se olisi tarkoitettu hyville ihmisille, mutta se ei ole niin. Ehtoollinen on tarkoitettu nimenomaan syntisille ihmisille, jotka tuntevat oman mahdottomuutensa kelvata Jumalalle. Jumala on valinnut vain syntisiä, ei hyviä ihmisiä. Kun me käymme ehtoollispöytään, me saamme uskoa, että siinä on totisesti Kristuksen ruumis ja veri meidän syntien anteeksi antamiseksi. Me saamme uskoa itsemme keskelle taivasta. Myös se, mitä sana meissä vaikuttaa, niin me saamme uskoa tänä armon päivänäkin, että kaikki meidän synnit on anteeksi annettu Herran Jeesuksen nimessä ja viattomassa ja kalliissa sovintoveressä. Me saamme olla hyvässä turvassa ja lohdutettuna. Aamen.

1 kommentti: