keskiviikko 30. maaliskuuta 2022

Vaikka vuoret järkkyisivät

 


En saanut illalla unta, kun eräs meitä kohdannut ikävä asia painoi mieltäni. Silloin aloin mielen rauhoittamiseksi muistella lohdullisia Raamatun kohtia ja mieleeni nousi tuttu Jesajan kirjan jae: ”Vaikka vuoret järkkyisivät ja kukkulat horjuisivat, minun rakkauteni sinuun ei järky eikä minun rauhanliittoni horju, sanoo Herra, sinun armahtajasi. (Jes. 54:10)

Tuon lohdutuksen sanan olen kuullut monia kertoja ja aina se on vahvistanut. Nyt se kuitenkin puhui minulle aivan erityisellä tavalla. Tajusin, että meidän elämässämme vuoret järkkyvät ja kukkulat horjuvat. Onnen hetkien lisäksi siihen liittyy paljon vastoinkäymisiä. Tämä maanpäällinen elämä voi kristitylläkin olla jatkuvaa tuskien taivalta, mutta silti tuo jatko on totta. Jumalan rakkaus ei järky eikä hänen rauhanliittonsa horju.

Jumalan rakkaus on täydellisenä tullut meille siinä, että Jeesus on sovittanut kaikki meidän syntimme ja näin avannut tien iankaikkiseen elämään Jumalan yhteydessä. Tuota elämää me saamme elää jo nyt, vaikka tässä ajassa se sisältääkin monenlaista horjumista ja järkkymistä. Se koskee kuitenkin vain tätä maanpäällistä elämää ja kaikissa niissäkin Jeesus on luvannut olla meidän kanssamme joka päivä.

Mieleni oli nyt täysin rauhallinen. Ennen nukahtamista ajatuksiini tuli vielä Psalmin 139 sanat: ”Sinä suojaat minua edestä ja takaa, sinä lasket kätesi minun päälleni.” (Ps. 139:5) Kun Jumala suojaa meitä edestä, hän kulkee edellämme ja ottaa kaiken vastaan ennen meitä. Kaikki se, mitä tulevaisuus meille tuo, on tullut Jumalan suojan kautta. Hän suojaa meitä myös takaa eli menneisyyden haavoista nousevat muistot kulkevat myös hänen kauttaan. Kaiken lisäksi hän laskee kätensä meidän päällemme.

Minulle tulee tuosta kaikesta mieleen se, miten äiti tai isä suojaa pientä lastaan omalla vartalollaan, jos vaara uhkaa ja lapsen päätä vielä erikseen kädellään. Me saamme kaikkien vaarojen ja vaikeuksien keskelläkin luottaa siihen varmaan lupaukseen, että Jumalan rakkaus meitä kohtaan ei järky eikä hänen rauhanliittonsa, jonka hän on Jeesuksen uhrikuoleman kautta tehnyt, ikinä horju. Me saamme siis jatkaa luottavaisena elämäämme, vaikka se usein onkin täynnä haasteita, ja luottaa siihen, että Jeesuksen pelastamina me pääsemme kerran taivaan kotiin. Aamen.

 

1 kommentti: