perjantai 25. maaliskuuta 2022

Kun ystävät hylkää

 


Armoa ja rauhaa kaikille rakkaille blogin lukijoille ja ystäville. Kuulin kertomuksen vähän erilaisesta mieshenkilöstä, joka oli käynyt jonkin aikaa erään seurakunnan tilaisuuksissa. Hän kuitenkin koki, ettei häntä haluta mukaan eikä häntä siellä arvosteta. Niin hän sitten yksinäisyydessään itki tätä asiaa ja kertoi huolensa Jeesukselle, ettei häntä huolita tuossa yhteisössä mukaan. Jeesus antoi hänelle rukousvastauksen, että ’eivät he ole huolineet minuakaan mukaan enää pitkään aikaan.’

Tämä kertomus jäi minua puhuttamaan, koska minulla on samanlainen kokemus eräästä nuoruuteni aikaisesta liikkeestä, jossa minua lakattiin tervehtimästä siksi, että en allekirjoittanut heidän ajatuksiaan. Mutta nykyään olen iloinen siitä, että tajusin jättää tuon joukon ja olen sen jälkeen saanut löytää armollisen Jeesuksen.

Psalmissa 63 jakeissa 2–4 sanotaan: ”Jumalani, minun Jumalani, sinua minä odotan. Sieluni janoaa sinua, ruumiini ikävöi sinua ja uupuu autiomaassa ilman vettä. Pyhäkössä saan nähdä sinut, kokea sinun voimasi ja kirkkautesi. Suurempi kuin elämä on sinun armosi. Minun huuleni ylistävät sinua.” Tämä Daavidin psalmi on valtavaa evankeliumia. Siitä me voimme ymmärtää sen, että vaikka kaikki maailman ihmiset meidät hylkäisivät, niin Jumalan Poika Jeesus Kristus ei hylkää, ei sinua eikä minua. Hän on kaikkien meidän syntisten ja vajavien ystävä. Me saamme kiittää Jeesusta siitä, että hän ei meitä hylkää. Vaikka joku omasta mielestään pyhä yhteisö meidät hylkäisikin, niin Jumala ei meitä hylkää.

Oikeastaan haluan kertoa sinulle ystävä, joka kipuilet näiden asioiden kanssa, ja kun sinusta tuntuu, että kaikki muut ovat parempia kuin sinä, niin se on siinä mielessä hyvä tunne, että juuri silloin voi löytää armollisen Jeesuksen. Kun me ymmärrämme sen asian, että Jeesus on juuri meitä syntisiä varten. Kukaan ihminen täällä maan päällä ei ole synnitön. Vain Jeesus oli synnitön. Siksi me saamme luottaa häneen. Olen varma, että aivan niin kuin tuo kertomuksen mies, sinä voit ajatella, että Jeesus on juuri sinun kanssasi ja sinä saat nauttia Jeesuksen armosta. Ollaan ystävät hyvässä turvassa ja uskotaan, että kaikki meidän synnit on anteeksi annettu Jeesuksen nimessä ja veressä. Aamen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti