perjantai 18. maaliskuuta 2022

Luottavaisina Jeesuksen kanssa

 


Oppiakseen jonkin asian niin, että se jää oikeasti mieleen, ihminen tarvitsee monta toistoa. Meidän muistimme toimii niin, että yhdellä kuulemisella mieleen jää vain hyvin vähän. Kun saman asian kuulee sitten pian uudestaan ja taas uudestaan jää siitä pysyvä muistijälki.

Oletko huomannut, miten Raamatussa tärkeitä asioita usein toistetaan monta kertaa peräkkäin. Minä luin tänään 5. Mooseksen kirjasta luvusta 31 siitä, kun Mooses antoi Joosualle tehtävän viedä kansa Luvattuun maahan. Ensin hän puhui kansalle: ”Olkaa vahvoja ja rohkeita; älkää pelätkö älkääkä säikkykö noita kansoja, sillä Herra teidän Jumalanne kulkee teidän kanssanne. Hän ei jätä teitä yksin eikä hylkää teitä.” Sitten Mooses kutsui Joosuan luokseen ja sanoi hänelle samat asiat: ”Ole vahva ja rohkea… Herra itse kulkee sinun edelläsi. Hän on sinun kanssasi, hän ei jätä sinua yksin eikä hylkää sinua. Älä lannistu, älä pelkää.”

Kun mietimme noita sanoja huomaamme, että niissä tulee sama asia monta kertaa sekä myönteisessä että vastakohtaa käyttäen älä-muodossa. Israelin kansa saa monta kertaa kehotuksen olla vahvoja ja rohkeita. Mutta tärkeintä tuossa mielestäni on se, että vastuu siitä, miksi ei kannata pelätä eikä säikkyä jätetään Jumalalle. ”Sillä Herra teidän Jumalanne kulkee teidän kanssanne. Hän ei jätä teitä yksin eikä hylkää teitä.” Herra antaa myös sen rohkeuden. Tuo tilanne, kun israelilaisten tuli siirtyä Luvattuun maahan oli heille pelottava. Maa oli asuttu eivätkä sen asukkaat vapaaehtoisesti halunneet antaa asuinaluettaan pois. Mutta Jumala lupasi olla heidän kanssaan. Heidän tarvitsi vain luottaa tuohon lupaukseen ja lähteä matkaan Herraan turvaten.

Meillekin on hyvin tärkeää, että luemme ja kuulemme Raamatusta Jumalan lupauksia uudelleen ja uudelleen. Niiden varassa me jaksamme kulkea elämää eteenpäin vaikeissakin tilanteissa. Suosittelen, että opettele ulkoa sellaisia Raamatun kohtia, jotka lohduttavat juuri sinua. Kun sitten vaikea aika koittaa, niin ulkoa opetellun asian voi nostaa esille ja toistaa sitä itselleen, jotta jaksaa eteenpäin. Yksi minulle tärkeistä paikoista on, kun Jeesus sanoo opetuslapsille juuri ennen vangitsemistaan: ”Olen puhunut teille tämän, jotta teillä olisi minussa rauha. Maailmassa te olette ahtaalla, mutta pysykää rohkeina: minä olen voittanut maailman:” (Joh. 16:33)

Tänäkin päivänä me saamme jäädä siihen rauhaan, että Jeesus on jo voittanut maailman, vaikka paha täällä vielä riehuukin. Usko siis kaikki syntisi anteeksi Jeesuksen sovintoveren tähden ja jatka luottavaisena sitä elämää, joka sinulle on annettu. Aamen.

1 kommentti:

  1. Kiitos tärkeän asian avaamisesta.

    Ps. 51:3 Jumala, ole minulle armollinen hyvyytesi tähden; pyyhi pois minun ... vaan löi rintaansa ja sanoi: 'Jumala, ole minulle syntiselle armollinen.

    VastaaPoista