lauantai 7. tammikuuta 2023

Jumala kutsuu

 


Armon ja rauhan tervehdys rakkaat ystävät ja blogin lukijat. Minulla on viime päivinä pyörinyt mielessä 1. Mooseksen kirjan 12. luku ja siitä jakeet 1-3. Siinä Aabraham kutsutaan meidän kaikkien uskovien kantaisäksi ja Jumala osoittaa Aabrahamille maan, johon hänen pitää lähteä. Hän lähtee kävellen noin 2000 km päähän hyvin loisteliaasta paikasta, jossa on mm. 30 m korkea temppeli ja kerrostaloja ja korkea sivilisaatio. Sellaisesta paikasta Aabrahamin täytyy lähteä erämaahan. Jumala lupaa myös, että Aabrahamista tulee polveutumaan suuri kansa. Jossain toisessa kohdassa sanotaan, että kansa on yhtä suuri kuin taivaalla on tähtiä. Jumala lupaa siunata kaikkia niitä, jotka siunaavat Aabrahamia ja kirota ne, jotka kiroavat Aabrahamia. Se siunaus tulee kaikille kansoille.

Tämä, kun Jumala kutsui Aabrahamin, tapahtui noin 2000 vuotta ennen Jeesuksen syntymää. Silloin Aabraham ja hänen isänsä olivat epäjumalan palvelijoita. Aabrahamiahan pidetään hyvänä ja säyseänä miehenä kaikella tavalla, mutta ei Jumala häntä hyvyyden takia kutsunut. Aabrahamin kutsuminen oli Jumalan valinta. Oleellista oli se, että Aabraham otti sanan todesta ja uskoi, mitä Jumala hänelle puhui. Ajatelkaa ystävät, Aabrahamkin, täysin syntinen epäjumalan palvelija, kuinka hänestä tuli meidän kantaisä. Nyt näin jälkeenpäin ajateltuna niin näinhän sen täytyykin olla, ettei kukaan hyvyyden takia voi kerskua, ei edes Aabraham, vaan ainoastaan se, että Aabraham luotti sanaan.

Tuo sama sana on tänä päivänä voimassa. Kun me uskomme Jeesuksen armon omalle kohdalle, me olemme taivasperillisiä. Ei hyvyyden tähden, ei hyvän suvun tähden, ei minkään seurakunnan takia, vaan sen takia, että Jeesus on meidän synnit pessyt pois. Ollaan ystävät hyvässä turvassa ja uskotaan kaikki meidän synnit anteeksi Herran Jeesuksen nimen ja veren tähden. Me saamme olla hyvässä turvassa aivan niin kuin Aabraham. Ollaan kiitollisia Jeesukselle siitä, että ketään hän ei ole kutsunut hyvyyden takia taivaan kotiin, vaan aina on pitänyt uskoa. Ollaan ystävät hyvässä turvassa ja lohdutettuna. Aamen.

2 kommenttia: