sunnuntai 29. tammikuuta 2023

Jeesus ja Pietari

 


Armoa ja rauhaa kaikille rakkaille kristityille, kaikille blogin lukijoille ja ystäville. Jumalan armo ja rauha on se, joka meitä tässä elämässä kantaa. Kun meillä on Jumalan armo sydämessä, niin siitä tulee elämäämme rauha.

Ajattelin tänään puhua sellaisesta asiasta, kun kohta 30 vuotta sitten poikani oli teho-osastolla tajuttomana ja valvoin hänen vieressään melkein kaksi viikkoa. Poikani terveydentilassa ei tapahtunut paljoakaan paranemista, vaikka olin alati rukouksessa ja pyysin Jumalaa parantamaan poikani. Sitten aloin itsekin olla niin väsynyt, että sanoin Herralle ihan sydämestäni, että tapahtukoon sinun tahtosi. Sinä voit pelastaa poikani elämään. Samalla hetkellä poikani avasi silmänsä, potkaisi peiton pois päältänsä ja sanoi, että tämä peli ei enää vetele. Hoitajat ja lääkärit olivat hyvin ihmeissään ja niin olin minäkin. Hoitaja oli kyllä nähnyt, miten rukoilin ääneen pojan puolesta.

Tämän päivän evankeliumissa Matteuksen 14. luvussa kerrotaan siitä, miten Jeesus käveli vetten päällä. Neljännen yövartion aikaan eli aamuyöstä kolmen ja kuuden välillä, opetuslapset olivat veneessä myrskyssä. He luulivat näkevänsä aaveen, kun Jeesus käveli vetten päällä heidän venettään kohti. Jeesus sanoi: ’Pysykää rauhallisina, minä tässä olen. Älkää pelätkö’. Pietari lähti kävelemään vetten päällä Jeesusta kohti. Pietarille tuli kuitenkin epäilys ja hän alkoi vajota ja huutaa, että Herra pelasta minut. Jeesus tarttui Pietariin ja sanoi: ’Vähäinenpä on uskosi! Miksi aloit epäillä?’ He nousivat veneeseen. Kaikki opetuslapset menivät polvilleen ja sanoivat: ’Sinä olet todella Jumalan Poika.’

Meillä on elämässä tilanteita, jolloin me itse emme voi yhtään mitään. Silloin meille jää ainoaksi turvaksi se, että luotamme Jeesuksen armoon ja kaikki asiat Jeesuksen hoitoon. Siinä ei jää mitään sellaista kuvaa, että minä itse voisin jotain tehdä. Niin kuin Pietarikin, kun hän otti pois katseensa Jeesuksesta, niin epäily tuli. Sen tähden onkin tärkeää, että me katsomme aina Jeesusta, emmekä omaa itseämme ja sitä tilannetta missä me elämme, että onko tämä mahdollista. Meistä jokainen ymmärtää järjellä, että ihmisen on mahdotonta kävellä veden päällä, mutta uskon kautta se oli Pietarille mahdollista. Tarkoitan tällä sitä, että me voimme tulla elämässä sellaisiin tilanteisiin, että ei auta mikään muu kuin uskoa: Totisesti Jeesus voi tämän asian hoitaa.

Meillä voi olla elämässä hyvinkin vaikeita tilanteita, sairautta, riitoja ja monenlaisia vaikeuksia, mutta Jeesus voi tulla niihin ja auttaa meitä. Meidän tehtävämme on luottaa Jeesuksen armo ja Jeesus omaan elämäämme. Sen tähden, rakkaat ystävät, me saamme tänäänkin olla hyvässä turvassa ja uskoa, että Jeesus on kaikki meidän synnit pessyt pois. Uskotaan kaikki synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä ja ollaan hyvässä turvassa ja lohdutettuna. Aamen.

2 kommenttia:

  1. Kiitos ja AAMEN! oli juuri minulle.

    VastaaPoista
  2. Hyvä kirjoitus. Kiitos Jeesus sinä annat elämän toivon. Tuula

    VastaaPoista