keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Ihmisten joukossa

Olisi hyväksi olla sopivasti sosiaalinen ja osata nauttia myös yksinäisyydestä. Näin joulun aikaan korostuu molemmat: on tärkeää olla läheisten seurassa mutta joskus tilanne on sellainen, että yksinäisyys on parempi tai ainut vaihtoehto. Joskus voi tuntea itsensä yksinäiseksi ihmisten joukossa. Jossakin seurassa tuntee erityistä yhteyttä ihmisten kanssa: jokin asia luo yhteydentunnetta. Kirkossakin tai jossain muussa tilaisuudessa olen kokenut yhteyttä ventovieraiden kanssa. Tällaista hyvää oloa, yhteyttä ei synny ilman Jeesuksen rakkauden vaikutusta. Hän luo yllättäen kummallisia, uusia yhteyksiä ihmisten välille Hengellään. Oletko huomannut saman? Nämä tilanteet ovat minusta ihmeitä. Joskus on ollut yllättävää, että aivan erilaisten ihmisten välille on tullut läheisyyttä tai keskenään riitelevät ovat löytäneet anteeksiannon.

Vaikeaa voi olla yhteydenpitäminen ihmisiin, joiden kanssa on erilainen tai ehkä etäinen. Jeesushan osoitti rakkautta vihamiehilleenkin ja tekee sitä edelleenkin. Hän ei muista syntejämme vaan armahtaa ja vapauttaa syyllisyydestä ja muista kahleista. Hän kehottaa meitäkin rakastamaan läheisiämme ja heitäkin, joita emme koe läheisiksi. Se on ilman Jeesuksen apua mahdoton tehtävä, sillä siitä tulee suoritus ilman rakkautta.

Vapahtajamme anteeksianto on valtava mahdollisuus, uuden elämän alku. Se tulee esille myös ihmissuhteissa. Armahdettuina voimme myös armahtaa. Se tulee esille siinä, miten olemme ihmisten joukossa tai yksin. Siis Vapahtajamme syntymä ihmiseksi ihmisten joukkoon vaikuttaa kaikkeen. Voimme siis kulkea ihmisten joukossa nähden ja luoden yhteyksiä tai vetäytyä välillä yksinäisyyteen. Yksinäisyys voi olla erilaisuuden tuntua, kipeääkin yksin jäämistä. Niissäkin tilanteissa Jeesus on luvannut olla kanssamme, ystävämme. Joskus hän lähettää läheisen yksinäiselle. Hän on kanssamme joka hetki missä sitten olemmekin, ihmisten joukossa, vaikeissa kohtaamisissa tai yksinäisyydessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti