maanantai 25. joulukuuta 2017

Jeesuksessa Jumala on meidän kanssamme

On jouluaamu. Vietämme Jeesuksen, Vapahtajamme, syntymäpäivää. Mielessäni risteilee monet tämän joulun tapahtumat. Monet niistä ovat täynnä iloa. Pitkä odotus ja toivominen, jonka kanssa oli jo melkein luovuttanut, sai uuden käänteen ja Valo loisti ihmissuhteisiin. Kiitollisuus täyttää mielen. Jeesus, Immanuel, Jumala on meidän kanssamme.

Vanhus istuu kotonaan yksin ja katsoo televisiota. Hän ei enää jaksa lähteä kotoaan minnekään, mutta jouluna yksinäisyys painaa erityisen raskaana. Silloin puhelin soi. Lapset ja lastenlapset soittavat ja alkavat laulaa joululauluja. Jeesus tulee vanhuksen kotiin. Jumala on meidän kanssamme.

Mutta on myös tilanteita, joissa Valoa ei näy. Tänä jouluna en ole itse ollut sellaisessa tilanteessa, mutta kuitenkin rukouspyyntöinä olen tullut niistä osallisiksi. Miten tilanteessa, jossa perhe on juuri hajonnut, voi uskoa Jumalan läsnäoloon? Olimme jouluyön messussa pienessä kyläkirkossa. Siellä pappi saarnassaan sanoi: ”Jumala on läsnä siellä, missä vähiten odottaisi.” Tämä lause tuli minulle mieleen joka kerta, kun yöllä heräsin. Mieleeni nousi vuosien varrelta monia ajanjaksoja ja tapahtumia, jolloin Jeesuksen läsnäolo ei ole ollut niin selvää kuin nyt. Ihmissuhteet tai muut elämän olosuhteet ovat romuttuneet. Sisältäni on noussut huuto: ”Missä olet Jumala?”. Ja kuitenkin, siinäkin tilanteessa, Jeesus on ”Jumala kanssamme”. Hän ei ikinä poistu luotamme. Hän ei jätä, vaikka tämä maailma hylkäisi. Saamme luottaa siihen, että Jeesus syntyi ihmiseksi ja sovitti Golgatan ristillä syntimme, ollakseen ”Jumala kanssamme”.

Päiväkoti-ikäisiltä lapsilta kysyttiin, mitä Jeesus haluaisi meiltä joululahjaksi. Pieni poika vastasi kysymykseen: ”Minut!”. Tässä vastauksessa on koko joulu. Jeesus tuli maailmaan ja sovitti ristillä meidän jokaisen synnit, koska Hän haluaa minut ja sinut. Luota, ystäväni, tänäänkin siihen, että Jeesus on sinun kanssasi. Hän tuli pelastamaan juuri sinut. Hän haluaa olla sinun kanssasi täällä maan päällä Pyhän Henkensä välityksellä. Hän haluaa myös viettää ikuisuuden sinun kanssasi. Jää, ystäväni, Jeesuksen läsnäoloon sellaisena kuin olet ja siinä tilanteessa kuin olet. Hän on sinun kanssasi. 

2 kommenttia:

  1. Matteus evankeli 6 luku.
    Missä sanotaan..katsokaa taivaan lintuja ei ne kokoa ja ....niin edespäin.
    Muistan pikku pojasta asti kun ilosanomaa on viety Afrikkaan eli ainakin 50vuotta ja auttakaa nälkää näkeviä varsinkin lasten kuvilla yritetään vedota ihmisiin. Niin eikö ne ole Jumalan lapsia ollenkaan kun edelleen kuolevat nälkään? Missä on Herran apu..
    T. Harry H

    VastaaPoista