torstai 31. toukokuuta 2018

Totuuden Henki johda sinä meitä


”Totuuden Henki, johda sinä meitä”. Tuo Topeliuksen virsi on todennäköisesti sinullekin jo lapsuudesta tuttu. Tänään aivan erityisesti tajusin, miten hienot sanat siinä on. Ne sopivat ihan jokaiseen päivään ja kaiken ikäisille. Toisen säkeistön alku: ”Kaikessa näytä käsiala Luojan, mahtavan viisaan, kaiken hyvän suojan.” on nyt puhutellut minua aivan erityisesti. Olemme saaneet nauttia hyvin lämpimästä toukokuusta. Kasvit puhkesivat kuolleelta näyttäneestä tilasta täyteen loistoonsa muutamassa päivässä. Voisiko tämän kaiken takana olla kukaan muu kuin mahtava, viisas, kaikkivaltias Jumala, kaiken Luoja? Pienessä kasvin siemenessä on valmiina koko kasvi. Kun se saa riittävästi lämpöä ja kosteutta, se alkaa kasvaa ja siitä tulee juuri se, joksi se on tarkoitettu. Valkovuokon siemenestä kasvaa valkovuokko ja vehnän siemenestä vehnä.

Virressä lauletaan myös, että tietomme siunaa. Elämme tällä hetkellä yhteiskunnassa, jossa tieto on valttia. Ajattelemme, että ihminen kykenee ratkaisemaan kaikki ongelmat ja kehittämään jopa uutta elämää. Tässä ajassa monet ovat siirtäneet Jumalan syrjään ja älystä on tullut jumala. On jopa ihmisiä, jotka antavat syväjäädyttää kuolleen ruumiinsa, jotta heidät voidaan herättää henkiin sitten, kun ihminen on keksinyt, miten se tehdään ja miten ihminen voi elää kuolematta. Onko tämä sellaista viisautta ja tietoa, jonka Jumala siunaa? ”Kristus on tiemme, valo sydäntemme, toivomme ainut, pyhä totuutemme.” Vain Totuuden Henki, Pyhä Henki, voi ihmiselle lahjoittaa todellisen viisauden, ymmärryksen siitä, että Jeesus on Golgatan ristillä sovittanut minun syntini. Jeesuksen vuoksi minulla on pääsy Isän yhteyteen ja iankaikkinen elämä.

Jumala on antanut ihmisille kyvyn ajatella ja Hän on myös tarkoittanut, että käytämme aivojamme. Esimerkiksi lääketieteen ja teknologian kehitys on monella tapaa Jumalan hyvän tahdon ja huolenpidon välineitä. Meillä on kuitenkin vain yksi Jumala emmekä saa pitää muita jumalia. Hän kyllä antaa Kristus-valon hohtaa meille ja johdattaa Isän kotiin. Hän auttaa kaikissa murheissa ja vie lopulta voittoon iankaikkiseen iloon. Tähän iloon ja turvaan saamme tänäänkin jäädä. ”Kristuksen luokse, rakkauden tuojan, johdata meidät.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti