keskiviikko 12. joulukuuta 2018

Tie on valmis!


"Valmistakaa Jeesukselle tie tasaiseksi, aukaiskaa portit Vapahtajalle,” kuului radiosta laulu, kun ajelin töistä kotiin. Siinä hyvää asvaltoitua tietä ajaessani aloin miettiä, miten minä voin olla valmistamassa tietä Jeesukselle ja mihin sitä tietä tarvitaan. Ajattelen, että Jeesukselle tien valmistaminen on sitä, että kerromme ihmisille Jeesuksesta, joka on sovittanut jokaisen synnit. Me, minä tai sinä, emme pysty kenessäkään herättämään uskoa, mutta me voimme kertoa Jeesuksesta, jotta Pyhä Henki sitten herättää uskon. Me voimme olla aukaisemassa portteja Jeesukselle monilla käytännön teoilla. Voimme esimerkiksi soittaa ystävälle tai jutella naapurille ja kysyä kuulumisia. Samalla voimme kertoa olevamme menossa johonkin hengelliseen tilaisuuteen ja että olisi kiva saada seuraa. Siinä sitten on luontevaa kysyä, haluaisiko naapuri lähteä mukaan.

Kotona otin Raamatun esiin ja luin, miten tuo tien tasoittaminen on Raamatussa sanottu. Jesajan kirjassa puhutaan ensin tien raivaamisesta autiomaahan. Suomessa Jumalaan uskominen on vähentynyt viime vuosina selvästi. Jeesukseen syntien sovittajana ja ainoana mahdollisuutena päästä Jumalan yhteyteen uskoo enää pieni osa suomalaisista. Olemme siis aika lähellä sitä tilannetta, että tietä täytyy raivata autiomaahan.

Raivaaminen on monelle tuttua, kun täytyy karsia pusikkoa ja pientä puun alkua, jotta voi istuttaa jotain uutta, esimerkiksi laajentaa puutarhaa. Toisaalta raivaamisesta minulle tulee mieleen vinttikamari, johon on vuosien saatossa viety kaikenlaista ylimääräistä ja sitten se pitäisi taas saada asuinkäyttöön. Ajattelepa noita tilanteita ihmiseen sovellettuna. Meille kertyy helposti monia turhia asioita elämäämme, jotka täyttävät ajatusmaailmamme ja aikamme. Jeesus unohtuu kaiken muun alle ja tuota muuta täytyy alkaa raivata, jotta tilaa Jeesukselle taas tulee. Mikä sinun elämässäsi vie paljon aikaa, mutta ei ole välttämätöntä eikä ehkä edes tarpeellista? Sitä minä tai kukaan muukaan kuin sinä itse ei voi määritellä. Minä voin omasta puolestani rukoilla ja pyytää Pyhää Henkeä kirkastamaan minulle, mitkä sellaiset asiat täyttävät päiväni, jotka vain tuovat kiirettä ja stressiä, ja joista voisin raivata aikaa Jumalan Sanalle ja rukoukselle tai vaikka raamattupiirille.

Jeesus odottaa sinua tälläkin hetkellä. Hän haluaa viettää aikaa kanssasi ja olla ihan kaikessa päiväsi askareissa mukana. Jeesus on sovittanut sinunkin syntisi ja uskomalla tämän syntien sovituksen koskevan myös sinua, pääset taivaan Isän lapseksi. Samalla Hän lahjoittaa sinulle Pyhän Hengen oppaaksi koko elämäsi matkalle. Jos Jeesus ei vielä ole sinun Pelastajasi, niin pyydä häntä tulemaan elämääsi. Hän on valmistanut sinulle tien ja sinä saat vain tulla. Jäädään tänäkin päivänä Jeesuksen läsnäoloon ja iloon. Tie on jo valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti