lauantai 15. joulukuuta 2018

Huutavan ääni


Rakas ystävä, haluan muutamalla sanalla puhua Johannes Kastajan ja Jeesuksen suhteesta. Jeesuksen serkku äidin puolelta oli Johannes Kastaja, joka jo äitinsä kohdussa sai Pyhän Hengen. Hän oli huutavan ääni erämaassa. Tässä kannattaa huomata, että Johannes oli pelkkä ääni ja Pyhä Henki oli se, joka hänen kauttaan puhui. Johannes itse totesi itsestään, että hän on pelkkä huutavan ääni. Johannes ennusti tulevaa Messiasta, Jeesusta. Johannes huusi, että raivatkaa Herralle tietä.

Kun Pyhä Henki puhuu Jeesuksesta niin siinä nostetaan laaksot eli sillä tarkoitetaan sellaisia ihmisiä, jotka ovat ahdingossa eivätkä oikein jaksa uskoa. Kukkulat puolestaan alennetaan eli sellaiset ihmiset, jotka luulevat, että he omilla ansioillaan pääsevät taivaaseen, niin ne alennetaan. On hienoa, kun Pyhä Henki puhuu, niin siinä tehdään ihminen pieneksi, maan matoseksi, omasta puolestaan täysin mahdottomaksi kelvata Jumalalle. Paraskaan ihminen ei omilla ansioillaan voi päästä taivasten valtakuntaan. 

Pyhän Hengen eli sen huutavan äänen tunnistaa vieläkin siitä, että Hän kertoo Jeesuksen armosta ja käskee katsomaan Jeesukseen, ei itseen. Meistä itsestämme kun ei löydy mitään hyvää. On hirveän vaarallista, jos alamme tuijottamaan vain omaan syntisyyteemme ja voivottelemaan sitä. Sielunvihollinen nauttii siitä, kun olemme ahdistuneita ja epäileviä.  Jeesuksesta tulee kaikki elämän ilo. Kun me katsotaan Jeesukseen ja hänen sovintotyöhönsä niin siitä tulee uskon voima ja rauha omaan elämään. Jeesuksen pelastamina meillä on turva eikä meidän tarvitse pelätä mitään. Saamme luottaa Jeesuksen täydelliseen armoon.

Vielä nykyäänkin haluan sanoa sen, mitä Johannes jo aikoinaan sanoi, että älä katso itseesi vaan katso Jeesusta. Nyt kun eletään joulun aikaa, niin meidän tulee katsoa seimen lasta ja iloita siitä, että Jumala antoi ainoan Poikansa meidän syntisten edestä. Jeesus on meidän joululahjamme. Tämän meidän joululahjamme, Jeesuksen, turvin me saamme uskoa kaikki syntimme anteeksi ja olla hyvässä turvassa Jeesuksen nimessä ja veressä. Aamen.

1 kommentti: