maanantai 3. joulukuuta 2018

Jeesus kutsuu vapauteen


Elämme tällä hetkellä adventin aikaa. Lapsiperheissä joka aamuinen kalenterin luukun avaaminen pitää yllä joulun odotusta. Joskus kuitenkin tuntuu, että kaikenlainen hässäkkä kadottaa alleen todellisen joulun odotuksen. Voimme silti aika paljon itse vaikuttaa siihen, annammeko levottomuuden vallata mielemme vai odotammeko tulevaa juhlaa ilolla.

Juhlailo voi syntyä, jos mielessämme on vapaus. Tämä vapaus on sitä, että saamme odottaa Vapahtajamme syntymäjuhlaa, joka ei pakota mihinkään. Meidän ei tarvitse juhlia samalla tavalla kuin toiset. Meidän ei tarvitse pitää kiinni kaikista sukumme perinteistä, jos ne tuntuvat ahdistavilta. Jeesus kutsuu meitä vapauteen. Hän kutsuu meitä myös hiljentymään ja keskustelemaan kanssaan. Voimme lukea Raamattua ja hartaustekstejä. Rukouksessa voimme kertoa kaikki asiamme Jeesukselle. Kun jatkamme säännöllistä yhteyden pitoa Jumalan kanssa, opimme tuntemaan Häntä paremmin ja myös ymmärtämään omaa elämäämme paremmin.

Odotus, niin kuin nyt tämä Jeesuksen syntymäjuhlan odotus, on valmistautumisen aikaa. Valmistautuminen voi olla kiirettä, mutta silloin juhlasta tulee helposti taakka. Siksi haastankin sinua nyt rauhoittumaan, kuulostelemaan, mitä asioita sinun elämässäsi on sellaisia, joista voisit alkaa keskustella Jumalan kanssa. Jumala rakastaa sinua niin paljon, että Hän antoi ainoan Poikansa kuolemaan sinun edestäsi. Hän haluaa olla läsnä sinun elämässäsi joka hetki. Älä jätä tätä mahdollisuutta käyttämättä, vaan juttele taivaallisen Isäsi kanssa. Anna Hänen tulla joka päiväiseen elämääsi ja huomaat, että myös joulu ja sen odotus saa aivan uuden sisällön. Saat iloita siitä, että kelpaat sellaisena kuin olet ilman suorittamista. Kaikki on jo valmistettu. Jeesus on sinun syntisi sovittanut ja armosta sinut pelastanut ja sinä olet vapaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti