maanantai 31. joulukuuta 2018

Paraskin ihminen tarvitsee Jeesuksen


Keskustelin aikoinani erään henkilön kanssa, joka kertoi, että hän on aina hoitanut hyvin perheensä ja peltonsa eikä ole muutenkaan kenellekään mitään pahaa tehnyt. Häntä kuunnellessani aloin miettiä, miten voisin tällaiselle ihmiselle kertoa Jeesuksesta, joka on syntisen ihmisen sovittaja. Minä sitten muutamalla sanalla kerroin hänelle, että kaikki me ihmiset olemme syntisiä eikä paraskaan ihminen omilla teoillaan kelpaa Jumalalle, vaan me pelastutaan yksin armon kautta. Kerroin, että ihminen pelastuu Jeesuksen sovintotyön kautta, ei sen kautta, kuinka hyvin me ollaan maalliset asiamme hoidettu. Paraskaan ihminen ei voi luottaa omaan onnistumiseensa.

Raamatussa kerrotaan tapahtumasta, jossa mies tuli Jeesuksen luo ja kysyi, mitä hänen pitäisi tehdä, jotta perisi iankaikkisen elämän. Mies sanoi noudattaneensa kaikkia käskyjä ja ihmetteli, mitä vielä pitäisi tehdä. Jeesus käski hänen myydä koko omaisuutensa ja antaa köyhille. Tämä oli miehelle liikaa, sillä hän oli rikas. Jeesuksen tarkoitus oli osoittaa miehelle, että tämän koko kysymys oli huono, sillä ei ihminen voi tehdä mitään pelastuksensa eteen. Jeesuksen opetuslapsetkin olivat hämillään ja kysyivät Jeesukselta, että kuka sitten voi pelastua. Tähän Jeesus vastaa: ”Ihmiselle se on mahdotonta, mutta Jumalalle on kaikki mahdollista.”

Tänäänkin tuo asia on samalla tavalla, se ei ole muuttunut miksikään. Ihmisen pelastuminen on Jumalan teko. Jumala valitsi meidät, emme me Jumalaa. On yksin Jumalan armoa, että Hän on antanut meille uskon Jeesukseen syntiemme sovittajana. Pelastus ei ole lähtöisin meistä, vaan se on Jumalan lahja. Se ei perustu ihmisen tekoihin, jottei kukaan voisi ylpeillä.

Jos sinä siis tunnet, että olet onnistunut elämässäsi hyvin ja olet hyvä omasta puolestasi, niin sinä tuskin tarvitset Jeesusta. Sinun täytyy tulla sellaiseen tilanteeseen, että kysyt: Kuuluuko, Herra Jeesus Kristus, armo vielä minulle? Meistä jokaisesta täytyy tulla syntisiä ja ymmärtää se, että ilman Jumalan armoa ei kukaan pelastu täältä maan päältä, ei ensimmäinenkään ihminen.

Ollaan siis tänäänkin ystävät hyvässä turvassa. Juuri me syntiset saamme luottaa siihen, että Jeesuksen sovintoveri riittää puhdistamaan minutkin kaikesta synnistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti