keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Läheinen

Huomaan, että yllättävillä asioilla on joskus elämässä suuri merkitys. Joskus myös joku läheinen tai vieras yllättää hyvällä tavalla tai joskus en heti ymmärrä jonkin asian merkitystä. Itse uskon Jumalan johdatukseen ja siksi jään usein miettimään, että miksi. Saan olla kiitollinen, että voin luottaa Jumalan huolenpitoon ja suunnitelmiin.
  Pysähdyin miettimään Raamatun kohtaa (Matteus luku 26), jossa Jeesuksen luo tulee nainen, joka vuodattaa kallista tuoksuöljyä Jeesuksen päähän. Jeesus tietää tämän teon ja hetken merkityksen, sillä Hän sanoo tämän voitelun tapahtuneen Hänen hautaamistaan varten. Nainen ei ehkä ymmärtänyt teon merkitystä, mutta toimi sisäisen johdatuksen mukaan. Näin Jeesus vaikuttaa meissä Pyhän Hengen kautta, emmekä edes itse aina ymmärrä sitä.  Minusta tämä on ihmeellistä. 
  Järkevät opetuslapset sanoivat tällaisen kalliin tuoksuöljyn runsaan käytön olevan tuhlaamista. Senkin rahan olisi voinut antaa köyhille. Hehän olivat tavallaan oikeassa, mutta hekään eivät ymmärtäneet mistä oli kysymys. Jeesus pyysi, etteivät he loukkaisi tätä naista, joka teki hänelle hyvän teon. Me emme aina ymmärrä erilaisten tapahtumien merkitystä ja siksi itsemme tai toistemme tuomitsemisessa ja loukkaamisessa voisimme varoa enemmän. 
  Olen kuullut, että eteerinen ruusuöljy on hyvin kallista. Miten hyvä onkaan ruusun tuoksu, ja mikä merkitys elämässä onkaan erilaisilla öljyillä, ja mikä merkitys niillä on ollut aikojen saatossa esim. Jeesuksen eläessä maan päällä.  Tuoksujen merkitys on myös suuri. Me ihmiset kaipaamme kauneutta ja Luojan luomilla kasveilla on paljon merkityksiä esim. ruuan laitossa. Ne on Luojan lahjoja meille. Raamatussakin, erilaisissa vertauksissa, luonto on vahvasti läsnä. Kaikella on merkitystä tämän arjen keskellä. Läheisillä on merkitystä ja pienilläkin teoilla.
  Aikaisemmassa luvussa Jeesus puhui siitä, miten tärkeää on huomata tarvitseva läheinen ja toimia spontaanisti. Auttaa juuri silloin kun toinen apua tarvitsee, oli hän sitten tuttu tai vieras. Ainakin itsestäni tiedän, että tähänkään en itsessäni pysty ja tarvitsen armon ja anteeksiannon Jeesukselta, koska olen jättänyt tekemättä hyviä tekoja lähimmäisilleni, vähäisimmille. Jeesus auttaa meitä huomaamaan miten ja milloin meidän tulee toimia, kunhan vain olemme kuulolla eli annamme Jeesuksen johtaa elämäämme. Tässäkään ei suorittamista tarvita vaan sitä, että antaa kätensä Jeesuksen käteen, antaa Hänen olla lähelläsi, niin kaikki tapahtuu niin kuin on Hänen hyvä tahto.
  Haluan antaa sinulle ruusutarhasta tuon keltaisen ruusun ja toivottaa siunattuja hetkiä elämääsi.
Kirjoittanut: Päivi Harberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti