lauantai 6. huhtikuuta 2019

Sinua Kristus odottaa


Eräänä aamuna töihin ajaessani radiosta tuli laulu, jossa sanottiin: Sinua Kristus odottaa... Enempää en sanoja kuunnellutkaan, koska sydämeni tuntui hypähtävän riemusta kuullessani nuo sanat. Iloitsin siitä, että Jeesus odottaa seuraani tänäänkin. Hän haluaa olla kanssani koko päivän. Hän tulisi kanssani töihin ja voisin ajatuksissani jutella Hänelle kaikki asiani, ja mikä ihaninta: Hän odottaa, että saisi viettää päivän kanssani.

Kristillisyys on läsnä elämässä koko ajan. Saamme mieheni kanssa aloittaa aamun yhteisellä aamuhartaudella. Siinä luemme hartauskirjasta tekstin ja keskustelemme vähän Raamatun kohdasta, johon se liittyy. Sitten rukoilemme läheistemme ja tärkeiden asioiden puolesta. Samalla tavalla myös päätämme jokaisen päivän. Päivän mittaan pienet rukoushuokaukset antavat voimia ja luottamusta asioiden järjestymiseen.

Useimmiten rukousvastauksetkin liittyvät tavalliseen arkeen. Hukassa olleet avaimet löytyivät. Liikenteessä ei tullut kolaria, vaikka vaaratilanne oli ilmeinen. Heräsin ajoissa töihin, vaikka herätys oli jäänyt laittamatta. Kaaduin, mutta selvisin mustelmilla. Epäkunnossa olleen lämmittimen vika löytyi. Toisinaan elämässä tulee tavallista enemmän haasteita ja vastoinkäymisiä ja silloin tuntuu erityisen tärkeältä pitää kiinni noista päivittäisistä hartaushetkistä. Asioiden kertominen taivaalliselle Isälle antaa levollisuutta vaikeuksien keskellä ja rukousten myötä myös huomaan helpommin ne rukousvastaukset, joita saan. Silti toivottomuus saattaa vallata mielen, kun jokin tärkeä asia ei ota ratketakseen. Vaikka luotan siihen, että Jumala tietä paremmin kuin minä, silti kärsimättömyys on minulle tavallista.

Filippiläiskirjeessä (4: 6-7) sanotaan: ”Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi, ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.” Tuossa ei luvata, että ongelmamme poistuisivat tai mitään pahaa ei tapahtuisi. Siinä kuitenkin luvataan, että Jumala varjelee meidät niin, että pysymme Jeesuksessa Kristuksessa.  Tuo lupaus on sellainen, johon saa aina turvautua ja luottaa siihen, että vaikka elämässä tulisi kuinka suuria ongelmia Jeesuksen sovintotyö riittää. Asioiden kertominen Jumalalle kiitoksen kanssa antaa levollisemman mielen jatkaa päivää. Kiitoksen antaminen Jumalalle ei tarkoita sitä, että olisi kiitollinen vastoinkäymisistä, vaan kiitollisuutta siitä, että Jumala on läsnä myös vastoinkäymisissä. Juttele kaikki asiasi Jeesukselle. Hän odottaa sinua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti