perjantai 12. huhtikuuta 2019

Jumalan testamentti meille


Haluan jakaa kanssanne taas muutamia ajatuksia, joita raamattupiirissämme tuli esille. Tutkimme siellä Galatalaiskirjettä ja sen 3. luvussa Paavali puhuu testamentista. Kun ihminen tekee testamentin, hän määrää siinä, mitä hänen omaisuudelleen tapahtuu hänen kuolemansa jälkeen. Usein ihminen myös kertoo jo elinaikanansa läheisilleen, millaisen testamentin hän on tehnyt, ettei se tule yllätyksenä omaisille. Jumala ilmoitti Abrahamille, millaisen testamentin Hän on tehnyt. Tuo testamentti määrää, että ihminen pelastuu yksin uskosta. Jumala kertoi Abrahamille, että tälle syntyy jälkeläinen, eli Jeesus, jonka kuolemassa tuo Jumalan tekemä testamentti astuu voimaan.

Paavali puhuu myös laista eli kymmenestä käskystä, jotka Jumala antoi Moosekselle. Joskus ajatellaan, että ihmisen täytyy pitää nuo Jumalan käskyt, jotta hän kuuluu niihin perillisiin, joille Jumala on testamentissaan luvannut pelastuksen. Tuo laki on kuitenkin eri asia kuin Jumalan lupaus pelastuksesta uskomalla Jeesukseen. Lain tehtävä on saada ihminen huomaamaan, ettei hän mitenkään voi onnistua elämään niin, että kelpaisi Jumalalle täyttämällä Jumalan tahdon. Vain sellainen ihminen, joka tajuaa, että on rikkonut Jumalaa vastaan, haluaa saada anteeksi rikkomuksensa. Jos ihminen ei tiedä tehneensä väärin jotain toista ihmistä kohtaan, niin ei hän myöskään pyydä rikkomustaan anteeksi eikä tajua tarvitsevansa toiselta anteeksiantoa. Sama juttu meillä on Jumalan kanssa. Jos emme tajua rikkoneemme Jumalaa vastaan, niin emme myöskään ymmärrä tarvitsevamme anteeksiantoa. Tarvitsemme Jeesusta syntiemme sovittajaksi vasta, kun tajuamme oman syntisyytemme.

Entä sen jälkeen, kun olemme saaneet syntimme anteeksi Jeesuksen tähden ja kuulumme Jumalan perillisiin. Täytyykö meidän sitten täyttää laki, jotta pysymme perillisinä? Sellaista ehtoa ei testamentissa ole. Jeesus on täyttänyt Jumalan tahdon ja Jumala on luvannut, että se riittää. Hän on myös luvannut antaa jokaiselle Jeesukseen uskovalle Pyhän Henkensä, joka ohjaa ja opettaa meitä täällä elämässä. Pyhä Henki vaikuttaa meissä Jumalan tahdon mukaisia asioita. Meidän oma syntinen luontomme on kuitenkin läsnä koko ajan ja aiheuttaa sen, että edelleen rikomme Jumalan tahtoa vastaan. Saamme kuitenkin luottaa siihen, että testamentti ei muutu. Saamme jatkuvasti mennä Jeesuksen luo, tunnustaa syntimme ja ottaa anteeksianto vastaan. Jeesuksen sovintoveri pesee meidät puhtaiksi.

Kiitos, Jeesus, että sinä olet meidän syntimme sovittanut ja Sinuun turvaten saamme elämäämme jatkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti