torstai 18. huhtikuuta 2019

Pääsiäisen ilosanoma


Evankeliumeissa kuvataan monia pääsiäisen aikaan liittyviä tapahtumia, joita emme kovin usein mieti. Yksi näistä tapahtui, kun Jeesus oli maaherra Pilatuksen edessä syytettynä. Pilatus ei löytänyt Jeesuksesta mitään syytä, miksi hänet olisi pitänyt tuomita ja siksi Pilatus siinä hetkessä ajatteli käyttää hänelle annettua mahdollisuutta vapauttaa vanki. Juutalaisten pääsiäisjuhlien aikana oli sellainen tapa, että maaherra vapautti yhden syytetyn, jonka kansa sai valita. Tuolloin oli vangittuna myös ryöväri, kapinoitsija ja murhamies Barabbas. Pilatus kysyi kansalta, kumman he haluaisivat vapauttaa Barabbaan vai Jeesuksen. Barabbaan nimi tarkoittaa isän poikaa. Kansan valittavana oli siis taivaallisen Isän synnitön Poika ja pahan hallitsema, syntinen isän poika. Kansa huusi, että vapauta Barabbas ja ristiinnaulitse Jeesus.

Me ajattelemme ihmisjärjen kannalta, että oli ihan hassua, että sellainen ihminen, Jumalan Poika, joka oli täysin synnitön, ristiinnaulittiin ja suuri rikollinen Barabbas pääsi vapaaksi. Oikeasti ihmisillä ei ollut mitään päätäntävaltaa tässä asiassa, vaan kaikki valta oli tuolloinkin Jumalalla. Näiden pääsiäisen tapahtumien kautta Jumala toteutti sen suunnitelman, jonka hän oli jo Aatamille ja Eevalle luvannut, että tulee ihminen, joka rikkoo käärmeen pään eli sovittaa synnin, ja tarkoitti tällä omaa Poikaansa. Jeesuksen täytyi kuolla meidän syntisten edestä ja vapauttaa meidät synnin taakasta.

Ajattelepa, miten valtava ilosanoma tässä on. Suuri rikollinen pääsi vapaaksi ja Jumalan poika tuomittiin, että tuo rikollinen voi olla vapaana. Asia on niin, että kaikki me ihmiset olemme Jumalan edessä suuria syntisiä. Me olemme juuri niitä Barabbaita. Ellei Jumalan Poika olisi meitä sovittanut, niin ei meistä yksikään pelastuisi, vaan meillä olisi kaikilla kadotustuomio edessä. Sinä ja minä, me suuret syntiset, saamme tänäänkin uskoa, että kaikki meidän syntimme on anteeksi annettu. Se on jotenkin niin valtava asia, että meidän täytyy oikein rukoilla Jumalaa kirkastamaan meille tätä sovituksen salaisuutta. Ole ystävä hyvässä turvassa ja luota siihen, että Jeesus on kaikki sinun syntisi pessyt pois. Aamen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti