sunnuntai 23. helmikuuta 2020

Ainoa mahdollisuus


Haluan ystävä tervehtiä sinua rauhantervehdyksellä ja toivottaa Jumalan siunausta. Toiveeni on, että aina kun pysähdymme Sanan ääreen, niin huokaamme Jumalan puoleen, että avaa minulle tätä sinun kallista sanaasi. On tosi tärkeää, että Jumala saa olla avaamassa sitä, mitä Jeesus on meille puhunut.

Kerron teille tositapauksen kahdesta ystävyksestä. He olivat tunteneet toisensa 20 vuotta ja ryypänneet yhdessä viikkokausia. Toinen näistä ystävyksistä halusi sitten lähteä päihdehoitoon ja lopetti juomisen, mutta toinen jatkoi edelleen. Juomistaan jatkanut mies oli viisi vuotta istunut kotona tuolissaan ja juonut joka päivä kaljaa, kun hoidon käynyt mies meni hänen luokseen. Juomista jatkanut mies sanoi kaverilleen, että olisi niin mukava sinun kanssasi ottaa muutama kalja, jos sinä et olisi alkoholisti. Mitä sinä ajattelet, miltä tuosta raitistuneesta miehestä tuo tuntui.

Myös kristillisissä asioissa on ihan sama, että jos emme tule totuudentuntoon, olemme sokeita. Gal. 3:10-11 sanotaan: ”Ne taas, jotka luottavat lain noudattamiseen, ovat kirouksen alaisia. Onhan kirjoitettu: ”Kirottu on jokainen, joka ei tee kaikkea, mitä lain kirja käskee.” On selvää, ettei kukaan tule Jumalan silmissä vanhurskaaksi lakia noudattamalla, sillä ”uskosta vanhurskas saa elää.” Me ymmärrämme sen, että on vain kaksi tietä taivaaseen. Toinen tie on meille ihmisille mahdoton eli lakia noudattamalla ja tekemällä hyviä töitä me emme ikinä pääse taivaan kotiin. On vain yksi ihminen, joka on pystynyt lain täyttämään ja hän on Jeesus Kristus. Sellainen harhaluulo, että me synnittöminä kelpaisimme Jumalalle, on mahdoton. Tässä on sama tilanne kuin tuolla alkoholisoituneella miehellä, joka ei tuntenut omaa tilaansa. Me kristityt, jotka oikein itsemme ja tilamme tunnemme, huomaamme, että olemme heti aamusta alkaen syntisiä. Olen aikaisemminkin tämän esimerkin ottanut, että meillä pitäisi ensimmäisenä herätessä olla Jumala mielessä, mutta usein ensimmäinen ajatus on, että täytyy mennä vessaan. Ei meistä tule vanhurskaita lakia noudattamalla.

Koska olemme syntisiä ja Jumalalle kelpaamattomia, niin Jeesuksessa on meidän ainut toivomme. Jos luotamme omiin tekoihimme, niin emme me silloin armoa tarvitse ja Jeesus on silloin turha. Jos tunnemme itsemme, tajuamme, kuinka läpikotaisin uskovinakin olemme omasta puolestamme syntisiä, mutta Kristuksen veren kautta olemme puhtaita.  Koska Jumala on lahjoittanut meille elävän uskon, saamme tänäkin päivänä uskoa itsemme Jumalan lapsiksi.

Sinä ystävä, joka et vielä ole uskossa, olet hyvällä paikalla, kun kuitenkin haluat lukea sanaa Jeesuksesta. Annan sinulle neuvon, että mene sanan kuuloon ja käy ehtoollisella. Siitä se Jeesus-tie lähtee. Me saamme tänäänkin olla hyvässä turvassa ja uskoa, että kaikki meidän syntimme on anteeksi annettu Jeesuksen nimessä ja veressä. Aamen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti