perjantai 7. helmikuuta 2020

Valinnan vaikeus

Aamuyön tunteina monet heräävät miettimään arjen murheita ja asioita. Iloisetkin asiat voivat aiheuttaa unettomuutta, mutta usein unettomuutta aiheuttaa juuri vaikeudet tai sitten se, että kaikkea on vain kasaantunut elämään liikaa. Päätöksien teko on usein vaikeaa. Olen huomannut, että toisille se on helpompaa kuin toisille. Aina kun päättää jotakin, niin siitä seuraa myös jotakin, josta emme aina edes etukäteen tiedä. Siksi on vaikeaa päättää, mikä olisi minulle hyväksi ja mistä koituu enemmän murheita. Toisaalta, jollei mitään elämässä uskalla muuttaa, elämä on vakaampaa ja tasaisempaa. Tämäkin on yksi valinta. Useat taas tekevät nopeita päätöksiä ja ottavat riskejä. Muutoksissa pelottavaa usein onkin se, ettei tiedä mitä ne tuovat tullessaan, hyvää vaiko pahaa. Sitten tietenkin elämässä tapahtuu paljon asioita, joille emme voi mitään. Kuinka paljon lopulta pystymme asioihin vaikuttamaan?
  Jeesus on sanonut, että Hän on tie, totuus ja elämä. Hän on luvannut kulkea kanssamme kaikissa elämämme vaiheissa, jos me sen sallimme. Ehkä joku tietää sen suojelusenkelitaulun, jossa enkeli on lasten turvana laiturilla. Lapset vain luottavat eivätkä ehkä edes tiedä, mitä vaaroja voi olla. Enkä tiedä, ovatko he edes pyytäneet apua esim. rukoilemalla, mutta silti heillä on suojelus, varjelus. Tällainen rakastava Isä meillä on. Hän lähettää meille enkeleitä ja on auttamassa. Emme edes sitä itse tajua. Hän auttaa, vaikka olisimme tehneet väärin, sillä sitähän se syntien anteeksi saaminen tarkoittaa ja armo, jonka Vapahtajamme ja Pelastajamme, Jeesus, meille lahjaksi antaa. Kaikkihan me olemme syntiä tehneet. Emme itse pysty itseämme pelastamaan, mutta rakastava Jumala on vierellä johdattamassa ja auttamassa.
    Kaikkea ei pysty ymmärtämään...ei myöskään sitä, miksi Jumala sallii kaiken pahan tapahtua. Voimme kuitenkin ottaa kiinni Jeesuksen tuomasta armosta ja etsiä Häntä elämäämme ja kulkea Hänen viitoittamallaan tiellä. Voimme löytää aivan uudenlaisen elämän ja luottamuksen Jumalan huolenpitoon ja johdatukseen elämässä. Psalmissa 40 sanotaan: Herra, minun Jumalani, kukaan ei ole sinun vertaisesi! Sinä olet tehnyt suuria tekoja, sinä ajattelet meidän parastamme. Samassa Psalmissa pyydetään myös: Herra, älä ota pois minulta armoasi! Sinun hyvyytesi ja uskollisuutesi varjelkoon minua aina. 

1 kommentti:

  1. Kiitos taas kerran rohkaisun sanasta, Jumala anna meille enkeleitä ja johdata luotamukseen sinuun

    VastaaPoista