lauantai 9. toukokuuta 2020

Syntipukki


Jumalan armoa ja rauhaa rakkaat ystävät. Haluan muutamalla sanalla puhua siitä, miten me ihmiset olemme toisillemme usein niin armahtamattomia. Vaikka jonkun kanssa olisi jokin asia sovittukin ja pyydetty anteeksi, niin tämä samainen asia pulpahtaa esiin uudestaan ja uudestaan. Sellaista on ihmisten anteeksi antaminen. Usein tämä johtuu siitä, ettei ole itse saanut kokea Jumalan armoa ja rauhaa. Toki täytyy myös tunnustaa, ettei meistä ihmisistä koskaan tule täydellisiä anteeksi antajia, vaan ainoastaan Jumala on se, joka antaa täydellisesti anteeksi. Vaimoni on kirjoittanut jossain blogikirjoituksessaan, että anteeksi antaminen on luopumista kostosta, ja ajattelen, että sillä tavalla se on.

Mooseksen kirjassa puhutaan syntipukista. Vanhan Testamentin aikaan oli suurena sovituspäivänä kaksi pukkia, joista toinen uhrattiin veriuhrina alttarilla. Toisen päälle Aaron, tai myöhemmin ylipappi, laittoi kätensä ja laski näin syntipukin päälle israelilaisten koko vuoden kaikki synnit. Sen jälkeen tuo pukki ajettiin erämaahan kuolemaan. Olet varmaan kuullut, miten meidän tämänkin päivän kielenkäytössä on tuo syntipukki. Kysytään, kuka on tähän syntipukki eli kuka on syyllinen. Minä koen, että kun me ihmiset oikein tunnemme itsemme, niin ei meidän tarvitse toisista sitä syntipukkia etsiä, vaan voimme katsoa peiliin. Joka oikein itsensä tuntee, ymmärtää sen, että me kaikki olemme hukassa, jos meillä ei ole Jumalan armoa. Jos Jeesus ei ole meitä sovittanut, niin meillä ei ole osaa hänen kanssaan.

Matteuksen evankeliumin 12. luvussa puhutaan siitä, että on yksi synti, jota ei saa anteeksi ja se on pilkka Pyhää Henkeä vastaan. Tässä kohtaa Jeesus puhuu fariseuksille, että he saavat pilkata häntä ja hänen nimeään, mutta pilkkaa Pyhää Henkeä vastaan, he eivät saa anteeksi. Tämä tarkoittaa sitä, että jos he eivät kuuntele Pyhää Henkeä ja ota Jeesusta sovittajaksi, niin heille ei ole pelastusta. Sellainen ihminen, joka hylkää Jeesuksen armon, tekee pilkan Pyhää Henkeä vastaan. Hänelle ei kuulu Jumalan armo. Ihminen, joka tuntee itsensä syntiseksi ja uskoo Jeesuksen omalle kohdalle, niin hän ei ole Pyhän Hengen pilkkaaja. Pyhän Hengen pilkkaaja on ihminen, joka omilla ansioillaan koettaa pelastua tai haluaa lakaista Jeesuksen kokonaan pois. Sinä ystävä, joka luet tätä, et varmasti ole Pyhän Hengen pilkkaaja, vaan sinä haluat omalle kohdalle uskoa kaikki synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä. Ollaan ystävät hyvässä turvassa ja lohdutettuna. Aamen.

1 kommentti: