perjantai 22. toukokuuta 2020

Jeesuksen rakkaus pelastaa


Rauhantervehdys kaikille rakkaille ystäville. Haluan muutamalla sanalla kertoa parannuksen tekemisestä. Meillä ihmisillä on yleisesti ottaen sellainen luulo, että kun ihminen tulee kristityksi tai uskovaksi, niin hänen täytyy alkaa itse parannella itseään. Asia ei kuitenkaan ole niin. Otan ensin tähän Raamatun tekstin: Hän sanoi heille: ”Näin on kirjoitettu: Kristuksen tuli kärsiä kuolema ja kolmantena päivänä nousta kuolleista, ja kaikille kansoille Jerusalemista alkaen, on hänen nimessään saarnattava parannusta ja syntien anteeksiantamista.” Tämä on Luukkaan evankeliumin 24 luku jakeet 46 ja 47.

Tässä käsketään saarnata parannusta ja syntien anteeksiantamista. Luther sanoo parannuksesta, että se on parannusta Jeesuksen Kristuksen haavoissa ja niiden tuntemisessa. Jeesuksen sovintoveri on se, joka meitä parantaa, ei ne meidän omat yrittämiset ja meidän omat teot. Ne ei meitä paranna, vaan se, että me uskomme Jeesuksen sovintokuoleman ja sovintoveren omalle kohdallemme, niin siinä tapahtuu paraneminen. Kun me kerromme ihmisille Jeesuksesta ja hänen sovintokuolemastaan ja Jeesuksen rakkaudesta ja Jumalan rakkaudesta meitä syntisiä kohtaan, niin silloin myös meidän armon tuntemisemme kasvaa. Kun me emme sekoita näihin asioihin omaa parannusta ja omia yrittämisiä korjata elämäämme, vaan katsomme syntisinäkin Jumalan armoon ja Jeesukseen, niin siitä Jeesuksen sovintokuolemasta me saamme voiman tähän elämään.

Meillä ihmisillä on jo pikkulapsena tullut sellainen kuva, kun kotona on tehnyt jotain väärin ja on saanut siitä moitteita, että meidän Jumalamme toimii samalla tavalla. Jumala on kuitenkin sillä tavalla erilainen, että Hän tietää, ettemme me onnistu, mutta hän toivoo, että me luotamme Jeesuksen armoon. Ainoastaan Jeesuksen armon kautta me voimme pelastua eli tulla Jumalalle otollisiksi.

Roomalaiskirjeen luvussa 5 jakeessa 20 sanotaan: ”Laki tuli maailmaan sitä varten, että rikkomus tulisi suuremmaksi. Mutta missä synti on tullut suureksi, siellä on armo tullut ylenpalttiseksi.” Tässäkin Raamatun kohdassa nimenomaan teroitetaan sitä, että kun ihminen seuraa Jeesusta, niin hän alkaa myös tuntemaan itsessään syntiä. Mutta vaikka me tuntisimme itsemme kuinka syntiseksi, niin meidän ei tule antaa periksi, vaan luottaa siihen, että Jeesuksen armo kyllä riittää minulle tänäänkin. Me saamme ystävät olla hyvässä turvassa ja lakata kaikenlainen oman elämän parantelu kelvataksemme Jumalalle. Sen sijaan meidän tulee uskoa Jeesuksen armo omalle kohdalle tänäkin päivänä. Ollaan ystävät hyvässä turvassa ja uskotaan, että kaikki meidän synnit on anteeksi annettu Jeesuksen nimessä ja veressä. Aamen

2 kommenttia:

  1. Tässä armon täyteinen kirjoitus joka saa katseemme kiinnittämään Kristuksen haavoihin ja kärsimykseen ja sitä kautta pelastukseemme itsemme sijaan ja synteihimme.näin ollen sisäinen parantuminen voi alkaa turvallisesti ilman pelkoa ja hylätyksi tulemista.

    VastaaPoista
  2. Aamen,ihana Armon lohdutus jälleen 🙏🙌👏

    VastaaPoista