tiistai 19. toukokuuta 2020

Viesti JumalaltaKevään värit, äänet, tuoksut antavat voimaa ja iloa pieniin hetkiin. Jokin pieni tapahtuma luonnossa voi tuntua merkityksettömältä ja jossain tilanteessa taas hyvinkin tärkeältä ja mieleenpainuvalta. Kaikki, mitä luonnossa tapahtuu, on täynnä pieniä ja suuria ihmeitä. Kiitän näistäkin ihmeistä Jumalaa, joka antoi tänäänkin eteeni kauniin keväisen luonnon kukkineen ja linnunlauluineen. 
  Jumala puhuu usein myös luonnon kautta ja Raamatussa on paljon vertauksia liittyen luontoon. Jesajan kirjassa luvussa 55 on monia kauniita lauseita, miten Jumala kutsuu. Kuulkaa kaikki te janoiset! Tulkaa veden ääreen! Te, joilla ei ole rahaa, tulkaa, ostakaa viljaa ilmaiseksi, syökää, ottakaa maksutta viiniä ja maitoa. (Jesaja 55:1). Jesajan kirjassa kehotetaan etsimään Herraa, kun hänet vielä voi löytää. Kehotetaan huutamaan avuksi Herraa.  Jumalan sanaa verrataan sateeseen ja siemeneen, joka kylvetään ja kasvaa ja josta saa leipää. Niin kuin sade ja lumi tulevat taivaasta eivätkä sinne palaa vaan kastelevat maan, joka hedelmöityy ja versoo ja antaa kylväjälle siemenen ja nälkäiselle leivän, niin käy myös sanan, joka minun suustani lähtee: se ei tyhjänä palaa vaan täyttää tehtävän, jonka minä sille annan, ja saa menestymään kaiken, mitä varten sen lähetän. (Jesaja 55:10-11). 
  Kaikki on Jumalalta lahjaa ja tapahtuu Jumalan tahdon mukaan. Me emme voi ymmärtää luontoa ja elämää kuin vain vajavaisesti. Jumala puhuu tästä. Sillä niin korkealla kuin taivas kaartuu maan yllä, niin korkealla ovat minun tieni teidän teittenne yläpuolella ja minun ajatukseni teidän ajatustenne yläpuolella. (Jesaja 55:9).
  Kun mietin Jumalan rakkautta sinua ja minua kohtaan, niin tässä Jesajan luvussa kuvataan myös riemukasta kotiinpaluuta. Iloiten te saatte lähteä matkaan, ja onnellisesti te pääsette perille. Vuoret ja kukkulat riemuitsevat teidän edessänne, ja kaikki metsän puut taputtavat käsiään. (Jesaja 55:12).
  Meidän on vaikeaa uskoa tällaiseen rakkauteen meitä ihmisiä kohtaan, mutta Raamattua lukemalla alamme ymmärtää, sillä Jumala avaa silmämme ja korvamme näkemään ja kuulemaan. Vaikka vuoret järkkyisivät ja kukkulat horjuisivat, minun rakkauteni sinuun ei järky eikä minun rauhanliittoni horju, sanoo Herra, sinun armahtajasi. (Jesaja 54:10). 
  Jumala puhuu meille Sanansa kautta suoraan ja myös rukouksessa ja monin eri tavoin. Luonnonvertaukset Raamatussa kertovat sen, kuinka Hän on lähellä meitä luonnossa ja haluaa ilmaista asioita luonnon kautta. Voimme hiljentyä kuulemaan. Saat kulkea rakastavan Jumalan kanssa ja lopulta on riemukas kotiinpaluu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti