torstai 14. toukokuuta 2020

Kristuksen ruumis


Raamatussa käytetään usein hengellisten asioiden kuvaamiseen ihan konkreettisia asioita. Kolossalaiskirjeen luvussa 2 puhutaan siitä, miten syömiseen, juomiseen ja juhla-aikojen noudattamiseen liittyvät säännöt ovat tämän maailman asioita eikä niillä ole merkitystä pelastusasiassa. Jotkut ihmiset alkavat korostaa tuollaisia asioita ja niissä onnistuminen tekee heidät ylpeiksi. Mitä tästä voi sitten seurata? Kol. 2:18-19 ”Sellaisen ihmisen tekevät hänen omat tyhjät ajatuksensa ylpeäksi, eikä hänellä ole yhteyttä Kristukseen, päähän, joka huolehtii koko ruumiista ja pitää sitä nivelten ja jänteiden avulla koossa niin, että se kasvaa Jumalan tarkoittamalla tavalla.”

Paavali vertaa tuossa Jeesuksen pelastamia ihmisiä ruumiiseen. Jos ajattelen ihmisen kehoa ihan tavallisella maalaisjärjellä, niin tämä fyysinen kehomme koostuu erilaisista lihaksista, luista, jänteistä ja hermoista, joilla on kaikilla oma paikkansa ja tehtävänsä. Ajatellaanpa vaikka reiden lihaksia, joiden tehtävänä on ojentaa ja koukistaa polviniveltä ja toisessa päässä lonkkaniveltä. Lihakset koostuvat valtavasta määrästä soluja, jotka eivät kuitenkaan osaa toimia elleivät ne saa ohjeita hermosolujen kautta. Hermosto on meidän tiedonvälitysjärjestelmämme, joka ohjaa elimistön toimintaa. Hermosto taas saa käskynsä aivoilta. Koko kehomme muodostaa kokonaisuuden, joka on yhteydessä toisiinsa.

Miten tämän asian voisi sitten liittää Jeesuksen seurakuntaan. Meillä jokaisella on oma paikkamme ja tehtävämme Jeesuksen seurakunnassa. Me olemme niitä soluja, jotka yhdessä muodostamme koko Jeesukseen ruumiin. Ensin me liitymme yhteen seurakuntana ja esim. raamattupiirinä. Tämä pienempi elin on se, jossa meidän paikkamme on toimia. Pyhä Henki on meidän hermostomme, joka välittää meille tietoa päästä, Jeesuksesta, Raamatun Sanan ja rukouksen kautta. Pyhä Henki välittää myös kaiken muun tarpeellisen tiedon Kristuksen ruumiista. Hän on se yhteys, joka meillä on Jeesukseen ja toinen toisiimme. Ilman Pyhän Hengen yhteyttä Jeesukseen olemme vain irrallisia soluja, jotka eivät saa mitään aikaan. Ilman Pyhän Hengen vaikutusta emme myöskään saa ravintoa Jeesukselta ja vähitellen kuihdumme pois.

Kun asiaa ajattelee tällä tavalla, korostuu se, kuinka tärkeää meidän kristittyjen on elää yhdessä. Rukoillaan, että meillä olisi keskinäinen yhteys niin, että Kristuksen ruumis voisi kasvaa ja rakentua rakkaudessa. Usko, ystäväni, tänäänkin kaikki syntisi anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä ja luota siihen, että sinä olet osa Jeesuksen seurakuntaruumista. Pyhä Henki pitää sinut yhteydessä Jeesukseen ja toisiin uskoviin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti