sunnuntai 18. lokakuuta 2020

Jeesus avaa hengen silmät

 


Tänään olemme saaneet tutkia Johanneksen evankeliumin 9. lukua, jossa Jeesus parantaa sokeana syntyneen miehen ja mies saa näkönsä. Mies joutuu sitten fariseusten kuultavaksi, koska tuo päivä oli sapatti. Fariseukset kysyivät mieheltä, miten hän oli saanut näkönsä ja mies kertoi. Fariseukset olivat edelleen epäluuloisia ja pyysivät vielä miehen vanhemmat todistamaan, että mies oli tosiaan ollut syntymästään saakka sokea. Mies puolusti voimallisesti Jeesusta ja sanoi, että ellei Jeesus olisi Jumalan mies, ei hän olisi pystynyt sellaiseen. Fariseukset suuttuivat ja sanoivat miehelle, että tämä oli syntiä täynnä ja ajoivat hänet pois.

Tässä on jännää se, että fariseukset, jotka näkivät, tunsivat lain ja pitivät itseään uskovina, ja joita myös muut ihmiset pitivät uskovina, eivät kuitenkaan uskoneet Jeesuksen olevan Messias. Kun taas tuo sokea, jota pidettiin syntisenä sokeutensa tähden, sai kohdata Jeesuksen, hän uskoi Jeesuksen olevan Jumalan mies.

Jotenkin haluan tuoda tätä tähän päivään sillä tavalla, että myös nykyään ne ihmiset, joita me luulemme, että heillä on silmät auki, siis hengen silmät, saattavat todellisuudessa olla täysin sokeita. Jeesus tänäkin päivänä avaa hengen silmiä niin, että ihminen näkee ja kokee Jeesuksen armon ja alkaa ymmärtämään Jumalan sanaa ja näkemään kaiken Jeesuksen työn, mitä hän on meidän syntisten puolesta tehnyt.

On hyvin oleellista meidän uskovien elämässä, että meidän hengen silmät on avattu. Tänä päivänäkin on niitä ihmisiä, joille Pyhä Henki, Jeesuksen Henki, ei ole saanut avata silmiä, koska he haluavat mieluummin luottaa omaan itseensä, omiin voimiinsa ja omaan onnistumiseensa elämässä. Kun taas ihminen, joka kokee, että hänessä ei ole mitään hyvää ja elämä on pimeää eikä siinä ole valoa, saa kohdata Jeesuksen, hänen silmänsä avautuvat. Jeesuksen armosta tuleva valo muuttaa tuon ihmisen elämän ja hän saa elää Jeesuksen läsnäolossa.

Ollaan ystävät hyvässä turvassa ja uskotaan, että Jeesus on meidät kaikki sovittanut. Sinä joka epäilet, saat uskoa, että sinun syntisi on anteeksi annettu Jeesuksen nimen ja veren tähden. Aamen.

1 kommentti: