lauantai 12. joulukuuta 2020

Jeesus ja uusi sydän

 


Haluan muutaman sanan puhua meidän hengellisestä sydämestämme ja sen sydämen tilasta. Se, millaista Jumalaa meidän sydämemme kantaa ja mikä on meidän jumalamme, näkyy ihan selkeästi meidän ihmisten elämässä myös ulospäin. Jos meidän jumala on joku yhdistys tai joku hengellinen piiri ja siellä piirissä opitut säännöt, niin siitä puuttuu rakkaus. Tällaiselle ihmiselle uskossa eläminen on sääntöjen noudattamista. Kun hän näkee niitä, jotka eivät noudata hänen elämässään tärkeitä sääntöjä, on hän tuomitseva. Hän on kova kuin kivi ja hänelle tulee rakastamattomuus niitä ihmisiä kohtaan, jotka eivät noudata hänen ryhmäkuntansa sääntöjä.

Hesekiel puhuu luvussa 11 jakeessa 19 siitä, kuinka Jumala antaa meille kivisydämen tilalle elävän sydämen. Minä ajattelen niin, että Mooseksen laki kuvaa sitä kivisydäntä. Laki ei voinut tuoda meille rakkautta eikä armoa, vaan sen lain tehtävä oli osoittaa meille synti. Laki annettiin kivitauluissa. Ihminen, joka seuraa jotain muuta kuin Jeesusta, hänellä on vielä kivisydän. Mutta ihminen, joka turvaa Jeesukseen ja uskoo Jeesukseen omien syntiensä sovittajana, saa elävän sydämen. Se tulee Pyhästä Hengestä.

Pyhä Henki, Rakkauden Henki, alkaa tehdä meissä työtä. Kun Pyhä Henki saa meissä vaikuttaa, se heijastuu myös lähimmäisiin ymmärtämyksenä ja anteeksi antamisena ja meistä loppuu tuomiohenki. Me ymmärrämme sen, että täällä ajassa me olemme loppuun asti syntisiä ja meidät kristityt erottaa muista ihmisistä ainoastaan se, että Jeesus on pessyt meidän synnit pois. Mutta se ei tee meistä synnittömiä, eikä meistä saa tulla oman elämämme jumalia, vaan meidän täytyy antaa Pyhän Hengen tehdä meissä työtään. Rakkauden Henki kirkastaa Jeesusta ja kääntää katseemme Jeesukseen pois itsestämme. Pyhä Henki vapauttaa meidät tuomiohengestä toisia ja myös itseä kohtaan.

Meidän tulee ymmärtää, että armo kuuluu minulle ja sinulle ja kaikille ihmisille, jotka haluavat turvata Jeesuksen armoon. Sen vuoksi, ystävät, saamme tänäänkin uskoa, että kaikki meidän synnit on anteeksi annettu Jeesuksen nimessä ja veressä. Ollaan ystävät hyvässä turvassa ja lohdutettuna ja uskotaan Jeesuksen armo omalle kohdalle. Aamen.

3 kommenttia: