lauantai 19. joulukuuta 2020

Jeesus tulee pian

Lapsuudesta muistan sähköpylvään, maitolaiturin tai vanhan ladon, johon oli kiinnitetty juliste, jossa luki, että Jeesus tulee pian. Se herätti jo silloin monenlaisia kysymyksiä ja ajatuksia. Siinä luki usein myös, oletko valmis. Valmis mihin? Jeesuksen tuloonko?

Me odotamme nyt joulua, me odotamme Jeesusta seimessä makaavaa, niin kuin laulussa sanotaan. Siihen odotukseen liittyy usein monenlaista. Kaikki ei tunnukaan hyvältä, sillä voi olla pelkoa siitä pystynkö näkemään läheisiä tänä jouluna, pysymmekö terveenä tai meneekö kaikki muuten hyvin?! Ihanasta Jeesuksen syntymästä ei voikaan nauttia tai iloita niin kuin haluaisin. En ehkä olekaan valmis tai en ehkä pystykään hiljentymään tai iloitsemaan Jumalan suuresta lahjasta, Vapahtajamme syntymästä. 

Pian voimme lukea Luukkaan evankeliumin toisesta luvusta, että tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja! Jumalalta tullut lupaus toteutui. Se on totta tässä ja nyt. Vaikka emme olisi valmiita tai moitteettomia ja vaikka elämässämme olisi mitä tahansa, voimme ottaa vastaan Jeesuksen ja vapautuksen synneistämme. Jumalan lahja ihmisille on Jeesus, joka tulee pian. Hän tulee lähelle joulun ilosanomassa. Hän on  täällä, lähellä sinua. Kerran Hän on vielä tuleva maan päälle kirkkaudessaan! 

Usein ajattelemme, että en ole sen arvoinen tai että olen niin paljon pahaa tehnyt tai että uskoni on heikko, mutta juuri tällaisille ihmisille Jeesus tuli Vapahtajaksi. Tämä on lahja meille, lahja sinulle, ole hyvä. Saamme sittenkin iloita kaiken pelon ja murheenkin keskellä!

Tämä on ilosanoma! Jo paljon ennen Jeesuksen syntymää ennustettiin Hänen tulonsa ja Häntä odotettiin tulevaksi pelastajaksi. Kaikki eivät olleet valmiita silloin, niin kuin emme ole nytkään Jeesuksen tuloon. Mutta tähän keskeneräisyyteen ja elämän raadollisuuden keskelle, talliin, syntyi meidän Pelastajamme.  Hän haluaa antaa syntisi anteeksi ja ilon sydämeesi tänäkin jouluna. Se on paras lahja sinulle.

Jeesus haluaa kohdata sinut juuri tänään ja voit hiljentyä hänen eteensä milloin ja missä tahansa ja Hän kuulee äänesi ja tulee lähellesi. Hyvää joulua! 

2 kommenttia:

  1. Aamen! Kiitos kauniista ja koskettavasta sanomasta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, samoin! - Ja kiitos ja kunnia Jumalalle, joka antoi ainoan Poikansa meidän syntiemme sovittajaksi!

    VastaaPoista