torstai 31. joulukuuta 2020

Rakkautta koteihimme

 


Armon ja rauhan toivotus ystävät tähän uuteen vuoteen. Näin uuden vuoden aikaan on monilla tapana sulattaa tinaa ja yrittää sen avulla varjosta ennustaa tulevaa. Lisäksi monet antavat erilaisia uuden vuoden lupauksia. Juttelin erään ystäväni kanssa, joka sanoi, että hänen on niin vaikea tehdä mitään uuden vuoden lupausta, koska hänellä on yksi heikkous ja se on se, että häneltä puuttuvat kaikki heikkoudet. Tosin hänellä oli tuon sanoessaan huumorin pilke silmäkulmassa. Mutta me voimme kuitenkin helposti langeta ajattelemaan itsestämme, että me olemme onnistuneita ja voidaan myös kuvitella niin, että tekemällä jokin uuden vuoden lupaus, meistä tulisi parempia ihmisiä.

Omalla kohdallani ajattelen niin, että meillä on yksi Jumala, kolmiyhteinen Jumala, Isä, Poika ja Pyhä Henki, eikä meidän tule pitää muita jumalia. Ajattelen niin, että jos me alamme itseämme korottamaan ja pitämään itseämme hyvinä ihmisinä, niin silloin me nostamme itsemme jumalan vertaiseksi ja se on väärin. Ajattelen, että myöskään nämä uuteen vuoteen liittyvät monenlaiset taiat ja lupaukset eivät kristityn elämään oikein mahdu.

Sen olen huomannut, kun on tullut ikää lisää, että on entistä vaikeampi pyytää ja antaa anteeksi lähimmäisille. Mutta kuitenkin uuden vuoden kodin toivotus, minkä haluan jokaiseen kotiin toivottaa, on se, että me kristittyinä ihmisinä, kun tulee väittelyä ja riitaa, niin voisimme pyytää ennen kaikkea siellä kotona toisiltamme anteeksi. Elävä usko lähtee kodista. Se lähtee siitä, että puolisot voivat toinen toisilleen anteeksi antaa ja unohtaa riita-asiat. Ihan yhtä tärkeää kuin pyytää anteeksi on antaa anteeksi ja rukoilla siihen voimia, että jaksaa antaa anteeksi. Silloin kun Pyhä Henki saa vaikuttaa kodissamme, niin siellä on sellainen rakkauden henki, että halutaan pyytää ja antaa anteeksi. Aina silloin, kun me emme keskenämme pääse sovintoon ja riita jatkuu, on sielunvihollinen päässyt voittamaan.

Meissä jokaisessa on monenlaisia puutteita, mutta niitä on vielä helpompi nähdä toisissa ihmisissä. Jeesuksen sovintoveri on sellainen, joka senkin asian puhdistaa. Rukoilen, että tänä vuonnakin Jumalan armo ja rauha saisi vallita meidän kodeissamme ja me voisimme rakastaa toinen toistamme ja myös läheisiämme, lapsia ja lastenlapsia ja heidän puolisoitaan ja myös toisia kristittyjä ja kaikkia, jotka lähellämme elävät ja me voisimme viedä rakkauden sanomaa eteenpäin. Jeesuksen rakkaudesta kertominen on meidän kristittyjen tehtävä. Näillä sanoilla haluan toivottaa jokaiselle hyvää uutta vuotta. Aamen.

2 kommenttia:

  1. Aamen. Minun nyt jo edesmennyt aviomieheni oli niin armahtavainen, että hänen kanssaan eläessä oli helppo pyytää ja antaa anteeksi. Ja tämä anteeksi pyytäminen ja anteeksi antaminen oli molemminpuolista. Myös lapsiltamme pyysin anteeksi. Voi kun tämä anteeksi pyytäminen ja anteeksi antaminen olisi käytäntönä myös seurakunnissamme. Herran Jeesuksen Kristuksen armoa ja totuutta tähän alkavaan vuoteen 2021 toivotan kaikille.

    VastaaPoista
  2. Sillä jos te annatte anteeksi teitä vastaan rikkoneelle niin myös teidän taivaallinen Isämme antaa teille anteeksi. Mutta jos te ette anna ihmisille anteeksi ei teidän taivaallinen Isänne myöskään anna anteeksi teidän rikkomuksianne. Matt.6:14-15.

    VastaaPoista